Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi ATSO Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açılış kurdelesini Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz, ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekim Op. Dr. Erol Karaca ile birlikte kestiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra açılış konuşmasını Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekim Op. Dr. Erol Karaca yaptı. Erol Karaca;" Hastanemiz bünyesinde hizmet verecek olan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizin açılış törenine hoş geldiniz. Merkezimizi hizmete açmanın mutluluğu içindeyiz. Hastane olarak iki ayrı yerleşkede kısıtlı fiziki imkânlarla kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz. Geçen yıl sıralamada Manisa da ilk Türkiye'de 8.hastane olarak 10 yataklı palyatif bakım merkezimizi hizmete açtık. Sağlık Bakanımız Sn. Prof. Dr. Recep Akdağ, bayram tatilinde protokol ile hastanemizi ziyaret etti. Palyatif-bakım merkezimiz ile ilgili olumlu izlenimlerini kamuoyu ile paylaştı. Bu ziyaret çalışma azim ve heyecanımızı bir kat daha arttırdı. Yine geçen yıl yıllardır taşıdığımız Bebek Dostu Hastane unvanına Türkiye'de ilk 3 hastane arasına girerek Anne Dostu Hastane unvanını da ekledik. Şimdide özelikli hizmetler arasında yer alan Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizle halkımızın hizmetindeyiz. Merkezimizin amacı gerçekle bağı kısmen yada tamamen kopuk kronik psikotik hasta gruplarına toplum içinde hastaneye yatırmadan tedavi ve rehabilite etmektir. Bu konuda hasta ailelerine destek olmaktır. Merkezimizde 1 psikiyatrisi,1 psikolog,1 sorumlu hemşire ve diğer personellerle birlikte toplam 8 personelle hizmet veriyoruz. Kayıtlı hasta sayısı kısa sürede 43’e ulaştı. Hastalarımızın hobi faaliyetlerine destek olmak amacıyla Halk eğitim merkezinden eğitici desteği alıyoruz. Merkezimizin açılışında her türlü desteği vererek bizleri hiç yalnız bırakmayan başta Milletvekilimiz Uğur Aydemir, Kaymakamımız Kaan Peker, Belediye Salih Hızlı, .Genel Sekreterimiz ve Başkanlarımız, Sağlık Müdürümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu binayı Sağlık Bakanlığımıza bağışlayan ve merkezimizin açılışında da maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve yönetim kuruluna ve tüm üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz. Akhisar ve bölge halkına hayırlı olsun" dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz;" 2011 yılında sağlık bakanlığı tarafından başlatılan 2016 hedefi olarak 236 tane Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) açmayı planladı. Şuanda mevcutta 147 tane var bunlardan 3’ü Manisa’da bulunuyor. TRSM’lerin asıl amacı hem hastaya konforlu bir yaşam sağlamak hem de hasta yakınını da sosyal hayata katılma imkanı sağlamaktır. Çünkü ruh sağlığı hastaları uzun dönem tedavi görmesi gereken hastalardır. Biz hastalarımızı sabahtan alıyoruz ve onları hayata katabilecek iş – uğraş terapileri, spor etkinlikleri gibi faaliyetler içerisinde eğitiyoruz. Onların toplumla kaynaşmasını sağlarken aynı anda ailelerine serbest zaman ve kendi işleriyle uğraşabilecek bir zaman oluşturmuş oluyoruz. Yılsonuna kadar Salihli TRSM’sini de açacağız" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir;" Akhisar’a hizmette sınır yok. Eğitimden sonra en büyük önem verdiğimiz kesim sağlık kesimidir. Bu konuda Akhisar’ımızı Türkiye’nin gerisinde bırakmamaya çalışıyoruz. Akhisar’ın sağlık yapısını tek çatı altında toplamaya çalışıyoruz. Sağlıkta sınırları kaldırdık. Ülkemizde rahatsız olan bir kardeşimizi artık bakanlığımız hangi ülkede şifa bulacaksa bizler bütün imkanlarımızı vatandaşımıza yansıtıyoruz. Vatandaşımızı alıp o ülkeye kendi imkanlarımızla götürüyoruz. Orada tedavi ettirip ülkemize geri getiriyoruz. Ruh sağlığı bakımından kronik hastalarımızı görüyoruz. Aileleriyle birlikte büyük sıkıntılar çekiyorlardı. Anneleri ve babaları başlarından ayrılamıyorlardı. Artık bu kardeşlerimizi burada tedavi ederken aileleri de sosyal hayata dahil olacaklar. Aileler işleri olduğunda hastasını gözü arkada kalmadan buraya bırakabilecek ve daha sonra işlerini görüp yakınını, hastasını alıp evine gidecek. Bu güzel imkanları bize sunan başta Başbakanımız olmak üzere Sağlık Bakanlığımıza, Kamu Hastaneleri genel sekreterimize, çok kıymetli Başhekimimize ve sağlık çalışanlarının tamamına teşekkür ediyorum" dedi.

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker;" Çok yakın zamanda gerek fiziki anlamda gerekse sağlık alanındaki yeni anlayışların neticesi olarak gelişen bir takım yeni organizasyonların ilçemizde hayata geçirilmesine tanıklık ettik. Yakın bir zamanda anne ve bebek dostu unvanını aldık. Palyatif tedavi merkezini hizmete açtık ve bugün burada toplum ve ruh sağlığı merkezinin açılışını yapıyoruz. Akhisar’ımıza ve bölgemize bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Açılış törenine Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin, ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Meclis Başkanı Şenol Ürküp, Akhisar Ticaret Borsası başkanı Alper Alhat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü İsmail Kule, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekim Op.Dr. Erol Karaca ve kurum çalışanları katıldı. (KM-BG-MÖ-EÇ)