Doğumu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Duman, “Bebeğin annesi erken doğum teşhisiyle bize Manisa’dan sevk edildi bizde sezaryenle sağlıklı bir şekilde doğumu gerçekleştirdik.” dedi. 

Yenidoğan Yoğun Bakım sorumlu hekimi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Selçuk Gürel, “Hastanemizde dünyaya gelen 610 gram ağırlığındaki M.T. bebek, doğumdan sonra 72 gün yeni doğan yoğun bakım ünitesinde kalarak 2 kilo 150 gram ağırlığa yükseldi ve bugün sağlıklı bir şekilde taburcu ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kütahya’nın Simav ilçesinde yaşayan Ayşe ve Hüseyin T. çiftinin ikinci çocukları 26 haftalık dünyaya geldi. 610 gram ağırlığında doğan bebeğin Özel Doğuş Hastanesi'nde yapılan tetkiklerinde doğumsal akciğer problemleri yanında kalbinde problem olduğu tespit edildi. Bebek ilaçlı tedaviyle sağlığına kavuştu. Yaklaşık iki buçuk ay yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tutulan M.T. bebek, 2 kilo 150 gram ağırlığa ulaştı. Yapılan son tetkiklerde de bir sağlık sorununa rastlanmayan bebek, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

"Şimdi gerçek bir bayram oldu"

Baba Hüseyin T. ilk baştan çocuklarının hayatından endişe duyduklarını ancak yapılan tedavi ve müdahalenin ardından bebeklerine kavuştuklarını söyledi.

Bayramı bebeğiyle evinde geçirmese de ikinci bayram mutluluğunu yaşayacaklarını belirten anne Şeyda T. ise "Asıl şimdi gerçek bir bayram oldu. Bebeğimiz kucağımızda evimize döneceğiz. Çok mutluyum. Bebeğimin sağlığına kavuşmasına yardımcı olan tüm doktorlara ve Özel Doğuş Hastanesi’ne teşekkür ediyorum." dedi.