(Haldun Akyüz) Yerine  2 aylık  memuriyet hizmeti olan, Akhisar Belediye Başkan yardımcısı Latif Çakmak’ın eşi  Şükran Çakmak  getirildi. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin Akhisar’da  gerçekleşmesinde,  geçtiğimiz 2015 yılı  Ekim ayında Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından açılan  yeni modern merkezin yapımında, kadrolarının oluşmasında, günde 500 poliklinik  sayısına ulaştırılmasında idarecilik görevini yerine getiren  Hüseyin Tavlı’nın görevden alınması Akhisar’da  adeta şok etkisi yaptı.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının katkıları ile  İnönü Mahallesi  234 sokak no 16’da  4 katlı bir  binada ilk olarak  açılan Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı merkezinin yoğun  hasta  trafiği nedeniyle  yetersiz kalması üzerine, Sigara Fabrikası’nın arkasındaki Devlet Hastanesi bahçesine tam otomasyon sistemli modern bir merkez yapıldı. Akhisar Merkez  ile Soma, Kırkağaç, Gördes ve Gölmarmara ilçelerine de hizmet veren, 24 diş hekimi ile  günde 400-500 poliklinik yapılan Akhisar Ağız ve  Diş Sağlığı Merkezi geçtiğimiz Ekim ayında bakan Veysel Eroğlu tarafından  görkemli açılış töreni  yapıldı. 

Görevden alınan  20 yılı idarecilik ile geçen  Hüseyin Tavlı, Kamu Hastaneleri Kurumu kararını  aldıktan sonra  izine ayrıldı. 2 Aylık devlet memuru olan Diş Hekimi Şükran Çakmak, baş hekim olarak göreve  başladı.

AKP’li 3  dönemdir Belediye başkanlığı yapan Salih Hızlı, “ İdari  görev kararı vericilerin tercihidir. Hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum. İdari bir tasarruftur. Sayın Hüseyin Tavlı’nın yeni verilen görevlerde başarılı hizmetler vereceğine inanırken, sayın Şükran Çakmak’ın iyi hizmetler  vereceğine inanıyorum.” Dedi.

HüseyinTavlı’nın bazı AKP’liler tarafından bile etik olmadığı belirtilirken, görüşüne başvurduğumuz  İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, “Ankara Kamu Hastaneleri Kurumu ve Genel sekreterliğin bir tasarrufudur. Hüseyin Tavlı ile uyum içinde çalıştık. Hizmetlerini takdirle karşılıyoruz. Görev değişikliğidir. Hayırlı olsun.” Dedi.

CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin, “Bu görevden alma ve atama  yandaşı korumaktır. Siyasi görüşü ne olursa olsun, 20 yıllık idareci 2 aylık bir diş hekimini, idarecilik açısından acemi ve hiçbir şey bilmeyen birini atanması  yakınlarına kadro açmaktır. Verilen kaliteli hizmetin  engellenmesidir. Bu kadro dağıtımı 14 senedir devam ediyor. Bizden olsunda  kim olursa olsun demektir. Kaybeden Akhisarlılar ve çevre ilçelerin vatandaşlarıdır” dedi.

MHP ilçe başkanı İbrahim Uğurlu, “ Veterineri bile başhekim olarak atayan AKP iktidarından ne beklenir. Artık kanıksadık. Suskunluğumuz korkaklığımız devam ettiği müddetçe bu günler iyi günlerimizdir. Bunlardan her şey beklenir. İyi ki acemi diş hekimi atamışlar. Hekimlikle, idarecilikle alakası olmayan birini de atayabilirlerdi. Akhisar’da böyle  atamaları da gördük.Din, iman, kitap ve  kul hakkına biz sahip çıkarız derler. Halkı böldüler. Ama ülkeyi bölmelerine izin vermeyiz”” Dedi.   

Görevden alınma yazısını aldıktan sonra izine ayrılan Hüseyin Tavlı, gelişmelere göre açıklama yapacağını belirtirken, 2 ay önce Aksaray ili Ortaköy Devlet Hastanesine atanan, bir hafta içinde eş durumu göz önüne alınarak  Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine atanan, burada kısa bir sürene Diş tabibi olarak görev yapan, önceden planlandığı şekilde baş hekimliğe atanan ve  göreve başlayan Belediye başkan yardımcısı Latif Çakmak’ın eşi  Şükran Çakmak’ta şimdilik açıklama yapamayacağını, üst amirlerinden izin aldıktan sonra ziyaretimizi kabul edeceğini ve açıklama yapacağını söyledi. Görevden alınan ve izine ayrılan Hüseyin Tavlı’nın,bazı yetkililer ile temaslar yaptığı, hukuk mücadelesi içinde görüşmeler  sonunda karar vereceği öğrenildi. (Haldun Akyüz)