Mustafa ÖZDEMİR - Akhisarpress.com olarak Akhisar’daki oda başkanlarıyla Manisa’nın büyükşehir olmasının Akhisar’a ne gibi etkileri olacağını konusunda röportaj gerçekleştirdik.

Manisa’nın Büyükşehir olması faydalı diye düşünüyorum diyen Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu; “Manisa’nın büyükşehir olması bana göre faydalı, ama hazır mıyız derseniz hazır olmadığımızı düşünüyorum. Çünkü Akhisar’da bazı şeylerin noksanları olduğunu düşünüyorum. Onlar keşke daha önce tamamlanıp sonra Akhisar büyükşehir kapsamına alınsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Ancak geç kalmış değiliz, bunları en kısa zamanda halledip, bir an önce eksiklerinin tamamlanıp büyükşehir olmasında, büyük katkısı olacağını düşünüyorum.” Dedi.

Manisa’ın büyükşehir olması çok iyi olmadığını ifade eden Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan; “Benim şahsi düşüncem Manisa’nın büyükşehir olması bana göre çok çok iyi olmuş diyemem. Akhisar il olmayı hak eden bir ilçedir. Manisa büyükşehir olduğu zaman Akhisar’ın il olma nazarı benim gözümde sıfır duruma gelmiş oluyor. Onun için gönlüm Akhisar’ın il olmasını isterdi. İl olmanın çok büyük avantajları var. Bizi Manisa ile futbolda olsun, politikada olsun çok iyi durumda olduğumuzu söyleyemem.

Akhisar’ın il olması engellendi

Akhisar’ın il olmasını Manisa Milletvekillerimiz engellemiştir. Politikayla ilgilenen bir kişi olarak gördüm ve yaşadım. Onun için ben Manisa’nın büyükşehir olmasından yana değilim. Biz ne kadar memnun olmasakta, büyüklerimiz bunu kararlaştırdı ve oldu. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.