Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği (MUDER) Başkanı Nedim Kara ve yönetim kurulu üyeleri Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Vali Bektaş’a faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Nedim Kara, “Celal Bayar Üniversitesi bünyesindeki fakültelerde öğrenim gören yabancı öğrencilerin yaşadıkları sıkıntılara çare bulmak, çeşitli etkinlikler düzenleyerek bir araya getirmek amacıyla çalışıyoruz. 18 Nisan’da Manisa’da eğitim gören öğrencilerin Manisa’yı tanımalarını sağlamak amacıyla gezi düzenledik. Öğrencilerimiz 26 Nisan’da da en önemli geleneklerimizden olan 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivaline katılacaklar. İlçelerimizde yapılan kültürel festivallere de yabancı öğrencilerimizin katılmasını sağlayacağız. 9-10-11 Mayıs’ta ise Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda misafir öğrencilerle stant açıp öğrencilerin ülkelerinin tanıtımına katkı sağlayacağız. Bu gibi faaliyetlerin, öğrencilerimizin ilimizde gördükleri eğitim boyunca kendilerine güzel bir anı olarak kalacağını düşünüyoruz. Bu yapacağımız faaliyetlerimizle ilgili Sayın Valimize bilgi vermeye geldik.” diye konuştu.
Vali Erdoğan Bektaş da ziyaretten memnun olduğunu belirterek MUDER Başkanı Kara ve üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Vali Bektaş, yabancı öğrencilerin Manisalılara emanet olduklarını belirterek, düzenlenecek etkinliklerde her türlü desteği vermek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.