Gördes Çağdaş Romanlar Derneği’nin düzenlediği 8 Nisan Romanlar Günü programı renkli görüntülere sahne oldu.
Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa, İlçe Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet İnci, Çağdaş Romanlar Derneği Başkanı Cemal Kaynak, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Kaynak, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. Dili, dini, ırkı her ne olursa olsun hiç bir ayrımcılığın yapılmaması gerektiğini vurgulayan Kaynak, ’Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’ diyerek konuşmasını tamamladı. Daha sonra çoşkulu bir konuşma yaparak tüm romanların 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutlayan Kaymakam Bilgin ise "2. Dünya Savaşı’nda 1 milyona yakın roman yakılarak öldürüldü. 1972 yılında İngiltere’de roman ailenin yakılarak öldürülmesi üzerine romanlar, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü ilan etti. Bizim ülkemizde de bu gün çoşkuyla kutlanıyor. Hiç bir roman vatandaşımız ikinci sınıf vatandaş değildir. Roman vatandaşlarımız bizim her zaman birinci sınıf vatandaşımızdır, her zaman milletimizin birer şerefli üyesidir." dedi.
Gördes Belediyesi tarafından yapımına devam edilen düğün salonunun açılış müjdesini veren Belediye Başkanı Muhammet Akyol da "Roman vatandaşlarımıza birlik içerisinde bu güzellikleri yaşıyoruz. Bizler bir bütünüz, bizleri kimse ayıramaz ve buna kimsenin gücü yetmez. Göreve geldiğimiz günden bu yana roman vatandaşlarımızın sorunlarını kendi sorunumuz olarak gördük. Diğer mahallelerimize ne yaptıysak aynısını sizler için de yaptık. Geçtiğimiz yıl temelini attığımız düğün salonumuzu da en kısa zamanda bitireceğiz. Sizlere buradan söz veriyorum 5 Eylül 2015 günü açılışını hep birlikte yapacağız. Roman vatandaşlarımızın 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutlar, hepinize iyi eğlenceler dilerim." şeklinde konuştu.
Program; roman havası, çiftetelli ve çeşitli sanatçıların şarkılarıyla devam ederken oldukça renkli görüntülere sahne oldu.