Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde gerçekleşen 8’inci Türkiye Ticaret ve Sanayi Şuası’na katılan Manisa Oda ve Borsa Başkanları, akşam yemeğinde Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile bir araya geldi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen ve Ankara Anemon Otel’de gerçekleşen akşam yemeğine Manisa İli Oda ve Borsaların Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterler katıldı.
Yoğun programına rağmen Manisa İli oda ve borsa başkanlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldiği için Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, “Manisa’ya her konuda destek verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Belki biz Manisalılar olarak sizden istediğimiz kadar faydalanamadık. Ama sizle her zaman gurur duyuyoruz. Her zaman oda ve borsa başkanı arkadaşlarımızla birlikte sizinle birlikte olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Yoğun programımıza rağmen bizlere zaman ayırdınız, ben bir kez daha tüm arkadaşlarım adına katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.
Bu organizasyon için oda ve borsa başkanlarına teşekkür eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “Bu vesile ile Manisa oda ve borsa başkanlarımız ile bir araya geldik. Manisa’mızın tüm oda ve borsa başkanlarıyla gurur duyuyoruz. Manisa’yı başarı ile temsil ediyorlar. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Allah işlerinizde de kolaylıklar versin.” dedi.
Manisa’nın önemli bir şehir olduğunu söyleyen Arınç, “Manisa önemli bir kentimiz. Büyük bir ilimiz. Geleneksel olarak tarım bizim için çok önemli. Son yıllarda sanayiye yönelmiş olsa bile, yine halkımız büyük ölçüde tarımla ilgileniyor. Tarımsal sanayide güçlendi. Son yıllarda da Manisa’mıza kamu yatırımları çok şükür hiçbir eksiği olmadan geldi, gelmeye de devam ediyor. Özellikle tarımsal sulama konusunda, barajlar konusunda, göletler konusunda bir eksiğimiz kalmadı. Bunların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Geleneksel olarak üzüm, pamuk, zeytin ve tütüne odaklanmıştık. Arazilerimiz sulandıkça, çok şükür üründe çeşitlilik oldu. Bunlar Manisa’ya yeni bir hayat getirdi. Para kazanılmaya başlandı. Yollarımız yapılmaya başlandı. Akhisar yolu, Manisa-Turgutlu ara yolu tamamlandı. Bergama bağlantılı Akhisar-Soma yolu, Gölmarmara üzerinden Salihli yolu, Demirci yolları yapıldı. Birkaç yolumuz devam etse de Manisa’nın bölünmüş yolları yapıldı. Manisa’nın içme suyu olmayan köyü kalmadı. Çok şükür bunların hepsini gerçekleştirdik.” diye konuştu.
Manisa ili oda ve borsa başkanlarıyla düzenlenen akşam yemeğinde fikir alışverişinde bulunan ve yörelerindeki son durum hakkında bilgiler alan Arınç, “Oda ve Borsa başkanlarımızın birlikteliği Manisa’nın kazancı demektir. Bu akşam oda ve borsa başkanlarımızla beraber olmaktan oldukça mutlu oldum. Bir kez daha bu organizasyonu düzenleyen Manisa Ticaret ve Sanayi Oda’mıza ve katılımlarınız için sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.