Aybek Turizm bu hafta sonu Namık Oğul Lisesi ile birlikte Ankara’ya tur düzenledi.

Aybek Turizm 18-19 Şubat tarihlerinde Namık Oğul Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve Müdür sayın Vedat Bozkurt  ile birlikte Ankara’yı gezdi. 

Öğrenci ve Öğretmenlerden oluşan grup Cuma gece saatlerinde yola çıktı. Cumartesi sabah saatlerinde Ankara’ya ulaşmalarının ardından ilk olarak tesislerde kahvaltı yapıldı . Turun başlangıcında Anıtkabir’i profesyonel rehber ile birlikte ziyaret ettiler. Öğrenciler burada bol bol fotoğraf çekip güzel zaman geçirdiler. Ardından 1. TBMM binası ve 2. TBMM binasını  ziyaret ettiler. Öğle yemeğinin ardından tarihle donatılmış Etnografya Müzesini gezdiler. 

Bina, Cumhuriyet döneminin önemli mimarlarından biri olan Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından yapılmıştır. Bina müteahhidi ise Nafiz Bey'dir. Bina dikdörtgen planlı olup tek kubbelidir. Yapının taş duvarları küfeki taşı ile kaplanmıştır. Alınlık kısmı mermer olup üzerleri oyma ile süslüdür. Kurtuluş Savaşı'nda cuma namazlarının kılındığı eski adı Namazgâh Tepesi olan yerde kuruldu. Önce Resim Heykel Müzesi olmasına karar verilmiş, açılış töreninden sonra bugünkü işlevine kavuşmuştur. Burayı da ziyaret ettikten sonra Hamamönü’nü ziyaret ettiler. 

Tarihi Karacabey Hamamı burada bulunmaktadır. İstiklal Marşı’nın yazıldığı Mehmet Akif Ersoy Parkı ve parkın içerisinde Mehmet Akif Ersoy Müze Evi yer almaktadır. Burasıda ziyaret edildikten sonra 1.günün programı sona erdi. 2. Gün kahvaltının ardından öğrenciler ile birlikte Ankara’nın denizi dediğimiz meşhur Mogan Golünde öğrenciler Aybek turizm farkıyla çok eğlendiler. Bol bol fotoğraf çekildiler. Burada yapılan küçük pikniğin ardından tam da gençlere hitap eden Bol eğlenmeli, turun son güzergahı olarak Harikalar Diyar’ına gidildi. Öğrenciler burada tam anlamıyla stres attılar.  Namık Oğul Lisesi müdürü Sayın Vedat Bozkurt ile gerçekleştirilen tur programı sona erdi.