Almanya'da doğup büyüyen, eğitimini orada tamamlayan ve 2009 yılının sonlarında Akhisar'a yerleşen Ayten Çandar Engin Akyüz ile konuşuYORUM programının konuğu oldu. Pazartesi günleri Manisa Medya TV'de saat 20:00'de canlı yayınlanan programda "Kadının İş Sektöründeki Yeri" konu edildi.

Ekonomi, halka ilişkiler ve lojistik bölümünden Almanya'dan mezun olan, kendi ülkesinde de Dış Ticaret Uzmanlığı ile ilgili bölümü bitiren aynı zamanda köşe yazarlığı da yapan Ekonomist Ayten Çandar yaşam koçu olarak ta çalışmaları olduğunu belirtti.

İş hayatında prensipli, disiplinli ve sistematik bir çalışma olduğunda ve zamanın çok iyi ve yerinde kullanıldığında başarılı olunabileceğini bildiren Çandar; kendisinin Almanlardan disiplini, Türklerden ise sıcakkanlılığı aldığını ve bu şekilde başarıya ulaştığını söyledi.

Çalışma hayatında bayanların sorunlarına değinen ve Avrupa'da aynı sorunlara nasıl bakıldığını mukayese ederek anlatan başarılı iş kadını "başarının bir takım işi olduğunu, vizyon odaklı çalıştıklarını ve firmalarında kendi içlerinde yarıştıklarını" anlatarak; global dünyanın büyük bir köy haline geldiği bu dönemde değişimin çok önemli olduğunu vurguladı.

Ayten Çandar, çalıştığı un sektörü hakkında da bilgiler vererek Türkiye Un Sanayiciler Federasyonda tek bayan yedek yönetim kurulu üyesi olduğunu ve ege bölgesini temsil ettiğini de söyledi.

Akhisar'da TOBB'a bağlı Kadın Girişimciler Kurulunda çalışmaları olduğunu ve bu çalışmaların neler olduğu hakkında da bilgiler veren programın konuğu; Türk Alman ilişkilerine de değinerek iki ülke arasındaki son günlerde yaşanan problemlerin sağduyu ile çözüleceğini, Almanya'da yaşadığı süre içerisinde de Almanya ve Türkiye arasında bir köprü kurmaya çalıştığını ve Türk kültürünü orada tanıtmaya çalıştığını belirtti.

Akhisar'ı çok gelişen bir şehir, eksiklerini de sürekli yenilemeye çalışan bir şehir olarak tanımlayan Ayten Çandar'ın güleryüzlü, samimi ve sempatik tavırları Engin Akyüz ile konuşuYORUM programına ayrı bir renk kattı.