Hanpaşa Ortaokulu, mezun olan öğrencileri için yıl sonu etkinliği olarak mezuniyet töreni düzenledi. Mezun olan öğrenciler düzenlenen mezuniyet töreninde gönüllerince eğlendiler.
 
Mezuniyet töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün Anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Emine DUMAN yaptı. Konuşmasında, "Sizler bu okuldan bu gün mezun oluyorsunuz. Bundan sonra sizleri sıkı bir maraton bekliyor. Bundan sonra ki okul hayatınız da eğer disiplinli bir şekilde çalışmaya devam ederseniz başarı her zaman sizinle olacaktır.. Ben okul müdürünüz olarak bundan sonraki hayatınız da sizlere başarılar diliyorum" dedi.

8. sınıf öğrencileri adına konuşan okul temsilcisi  Emine Arda, 4 yıl boyunca burada okurken öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla uyum içinde çalıştık. Evet bu gün buradan mezun oluyoruz. Çok mutluyuz bundan sonra ki hayatımız da hepimize başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin ve öğretmenlerinin hazırladıkları videoları izlerken duygu dolu anlar yaşandı. Mezuniyet pastasının kesiminden  sonra öğrenciler ders öğretmenlerinden diplomalarını aldılar.  Kep atma töreninin ardından öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.