Akhisar Belediyesinin organize ettiği 556. Çağlak Festivali kapsamında Amfi tiyatroda yapılan konserler soğuk havaya rağmen az olan seyirciden tam not aldı.

556. Çağlak Festivali kapsamında Akhisar Belediyesine ait 251 Dev Öğrenci Amfi tiyatroda yapılan konserlerde Akhisar Gençler Birliği Türk Halk Müziği Topluluğu, Özel Akhisar Koleji Müzik Grubu ve Tyateria Band Grubu izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Önce Akhisar Gençler Birliği Türk Halk Müziği Topluluğu sahne aldı. Sunuculuğunu Asuman Yüreklinin yaptığı konserde birçok yöreden türküler seslendirildi. Rumeli Türkülerinden “Şemsiyemin ucu kare” ve “Evlerinin önü handır” türkülerinden sonra bir Muğla türküsü olan “Bodrum hakimi”’ni Seda Kaymaz seslendirdi. Ardından Azeri türkülerden “Ceyranım gel gel” türküsünü Şaduman Duyduk, “Dağlar seni delik delik delerim” adlı türküyü de Hakan Dikilikaya seslendirdi. Sonrasında koro Pir Sultan Abdal ve Karacaoğlan dan  “İki turnam gelir Bağdat elinden” ve “Gine dertli dertli” semahlarını seslendirdi. Bozkırın tezenesi Neşat Ertaş’ın babası Muharram Ertaş’tan “Başında altın tacım” türküsünü ise Selin Aygen Dombaycı seslendirdi. Manisa yöresinden “Kırmızı buğday” adlı türküyü Gülnur Ertaylan, halay potporilerini Mücella Talazdan, Aşık Veysel Dede lakaplı Ali Özel ise “Bağışla sevdiğim hakkı seversen” adlı türküyü seslendirdi. Son olarak ta koro Karadeniz yöresine ait “Ula ula Niyazi” ve koro şefi Mustafa Kılınç’ın memleketi olan Burdur yöresine ait “Tahtalıkta galbır var” türkülerini koro seslendirdi.

Akhisar Gençler Birliği Türk Halk Müziği Topluluğunun ardından Özel Akhisar Koleji Müzik grubu sahne aldı. Genç grubun ardından sahneye gecenin sanatçısı Merve Atılgan Şapçılar çıktı. Merve Atılgan Şapçılar’a Davulda Cenk Bilek, Basgitarda Bahri Pilik, Gitarda Burak Calasın,  üflemeli enstrümanlarda Trompette Cana Çankaya, Klarnet ve Saksafonda Mertcan Selçuk, Klavyede Niyazi Şahin eşlik etti. Gecenin konserinde seyirciler Merve Atılgan Şapçılara söylediği şarkılarda eşlik ettiler.