Şerif Ergün ile Songül Kocabaş’ın yolları Antalya’da kesişti. Şerif Antalya’da Turizm dalında çalışıyor, Songül öğretmenlik yapıyordu. Aralarında büyük aşk  yeşerdi. Şerif’in geleneklerine ve göreneklerine bağlı  ailesi  gidip Kocabaş ailesinin büyüklerinde  kızlarını istediler. Mutlu sonun ilk adımları  söz ve nişanla atıldı. Şerif  ailenin tek erkek oğlu olduğu için Akhisar’a  dönüş yaptı. 

Akhisar’ın 1 numarası Stüdyo Özge’de yönetmen olarak çalışmaya başladı.  Songül  Akhisar’da öğretmenliğe başlama kararı aldı. Artık düğün zamanı gelmişti. Önce Antalya’da Güllük’de bir  düğün yapıldı. Arkasından  3 gün sonra Akhisar’da. 

Akhisar’da ki  örnek  Kır düğün salonlarından bir olan Yakamoz’daki büyük eğlencenin yaşandığı  geceden önce, gelenekler ve adetlerin yaşandığı davullu zurnalı, kurban kesmeli  Gelin alma yaşandı. Şerif’in teyzesinin evinde  gelinlik içindeki Songül’ün  kırmızı kuşağı, babası vefat ettiği için ağabeyi Mehmet tarafından  kuşatıldı. Şerif ve arkadaşları davul zurnalar eşliğinde  konvoyla  2 kilometre mesafedeki teyzesinin evinini önüne geldiler. Teyze evinin önünde  oyunlar oynandıktan sonra, gelin Songül, sevgilisi Şerif tarafından  eski hastane civarındaki baba evine geldi. Yollara kırmızı halılar serildi. 50 metre kırmızı halı üzerinde yürüyen Songül ile Şerif, kapının önünde kurban kesilip annesi Elif  tarafından alınlarına kurban kanı sürüldükten sonra, gelin Songül’ün bir koltuğu altına Kuranı Kerim, bir koltuğu altına bir somun ekmek  kondu. Getirilen zeam zem suyunu için  evin önünde bardakları kırdılar. Tekbirler ve dualarla baba evine  girdiler. Burada kıyılan imam nikahından sonra, Yakamoz Kır Düğün salonuna gidildi. Ergün ailesinin konukları, Songül ve Şerif’in arkadaşları, gecenin geç saatlerini kadar, eğlencenin  doruğuna çıktılar.  Geceye  İzmir Operası sanatçısı, Şerif’ın yakın arkadaşı  Serkan Taylan, orkestranın başına geçip sesiyle konuklara müzik ziyafeti çekti.