Akhisarlı yönetmen Mehmet Can Mertoğlu’nun, Türk-Fransız-Romanya ortak  yapımı  “Albüm” filmi Saray Bosna Film Festivali’nde  en iyi uzun metrajlı film seçilerek “Saraybosna’nın Kalbi” ödülüne layık görüldü.
 
1988 doğumlu, Akhisar Devlet Hastanesi  eski Baştabibi Muammer Mertoğlu’nun oğlu olan  Mehmet Can Mertoğlu  Akhisar Koleji  sonrası  Boğaziçi Üniversitesi Edebiyat  Fakültesinden mezun oldu. Sinema ve Televizyon bölümünde de eğitim alan  Mehmet Can Mertoğlu ilk olarak  Akhisar’da çektiği  kısa metrajlı “Yokuş” filimle  sesini duyurdu. Geçtiğimiz  Mayıs ayında yapılan  69. Cannes  Film Festivalinde Mehmet Can Mertoğlu “uzun  metrajlı filmi “Albüm” ile “en Yenilikçi ve Yaratıcı”  ödülü ile birinci seçilmişti. Geçtiğimiz ay İsrail’e davet edilen Mehmet Can Mertoğlu, Kudüs’te ilgi ile karşılanmış ve ödüller almıştı.
 
Ağustos ayının 12-20 tarihleri arasında yapılan 22. Saraybosna Film Festivali’nde uzun metrajlı film yarışmasında, Akhisarlı yönetmen  Mehmet Can Mertoğlu imzalı “Albüm” filmi “Saraybosna’nın Kalbi” (Of Sarajevo) olarak adlandırılan Büyük Ödüle  kazandı. Senaryosunu da Mehmet Can Mertoğlu’nun yazdığı “Albüm” filimin başrollerini Murat Kılıç ve Şebnem Bozoklu oynadı.
 
Saraybosna’da yapılan ödül töreninden sonra, önemli bir festivalde en büyük ödülü kazanmanın kendilerini açısından cesaret ve mutluluk verdiğini belirtti.
 
 “Albüm” filmi Kayserili bir ailenin evlat edinmek istediği öyküsüne dayanıyor. Aile, evlatlık edinecekleri çocuğa ileride gerçek anne ve babası  olduklarını anlatmak üzere sahte bir hamilelik ve doğum albümü hazırlarlar. Ancak gerçek er ya da geç ortaya çıkıyor. Mertoğlu evlat edinen ailelerin gerçeği çocuklarından saklamalarının ileride daha büyük  sorun ve travmalara neden  olabileceğinden hareketle filmi çekmiş. (HA)