Akhisarlı sanatçı Kemal Sabah “Esmer Dünyam” adlı ilk single çalışmasında  sona geldi.

Şarkı ile ilgili ‘ilk gözbebeğim’ dediği “Esmer Dünyam” isimli şarkı ile ilgili Akhisar Press Haber’e özel açıklamalarda bulunan Kemal Sabah; “2014 yılında Akhisar Genç İş Adamları Derneği’nin düzenlediği balo yemeğine katılmıştım. Orada sahne alan sanatçı Emirkan ile düet yapma fırsatım oldu. Sonrasında sahnede ‘ben böyle güzel bir sesin kaybolmasını istemiyorum, Türkiye’ye yeni bir ses kazandırmak için kendime ait olan bir besteyi hediye ediyorum’ demişti. Sonra kendisiyle iletişime geçtim. Şarkıyı kendisinden teslim aldıktan sonra 2 sene boyunca Akhisar’da tek başıma üzerinde çalıştım. 

Geçtiğimiz Temmuz ayında gecenin bir vakti Akhisar’ın yetiştirdiği sanatçılardan şuanda kendisi değerli yönetmenim Halil Yıldız aradı. ‘Kemalcim şarkı ile ilgili ne durumdasın’ dedi. Aslında tamda vazgeçmiştim. Ama o sihirli bir değnek gibi vazgeçtiğimi öğrenince, bana kızarak beni direk İstanbul’a davet etti. Birlikte şarkının üzerine çalışmalara devam ettik. Çok iyi bir ekip ile çalışma fırsatım oldu. Şuanda “Esmer Dünyam” isimli single çalışmamızı bitirdik. Şarkımızı klip çekiminden sonra bu yılın sonunda çıkarmayı planlıyoruz. Bu süre zarfında beni bir an olsun bile yalnız bırakmayan menajerim Samet Taşkın’a ve desteklerini bir an olsun eksik etmeyen aileme çok teşekkür ediyorum. ” Dedi.

Single albümün aranjörlüğünü Nazmi Yoldaş, yönetmenliğini Halil Yıldız, Yapımcı firma Güvercin Müzik, hazırlanmasında emeği geçen müzisyen arkadaşlarımız Yoldaş Sound, (Ney) Başar Dikici, (Kemanlar) Hüseyin Kemancı şefliğinde İstanbul Strings, (Klasik, Akustik ve Elektro Gitar) Cem Şengül, (Bass) Sergen Güzelel, (İstanbul Drümm Project) Tevfik Tugay, (Ritim Perküsyon) Hasan Koca, (Piano ve Elektro Piano) Niyazi Tabak, (Kayıt) Yoldaş Sound, (Solist) Kemal Sabah, (Söz) Emirkan, (Aranjör) Nazmi Yoldaş, (Müzik Yönetmeni) Halil Yıldız, (Compozitör) Halil Yıldız yaptı.