40 yıl önce Demokrat İzmir Gazetesi Akhisar muhabirliğine başlayan,  hala  DHA  temsilcilik görevi yapan Haldun Akyüz, 5 yılı aşkın bir zamandır bir araya getirdiği  1920 yıllardan  itibaren  çekilen  resimlerin bulunduğu “Nostalji Akhisar Fotoğraf Albümü 2015” kitabını yayınladı.

Arşive çok meraklı olduğunu, 1975 yılı 8 aralık günü Demokrat İzmir gazetesinde yayınlanan ilk haberinden itibaren bu güne kadar binlerce haberini sakladığını söyleyen, 23 Nisan 1981 yılından beri hha (Hürriyet Haber Ajansı), daha sonrada DHA (Doğan Haber Ajansı) muhabiri olarak devam eden Haldun Akyüz, “Yıllardır düşündüğüm hayalimin ilkini 70 yaşında “Nostalji Akhisar Fotoğraf Albümü 2015” adı altında gerçekleştirdim. Kitabın son 4 sayfasında “Kurtuluş Savaşı Akhisar Kahramanlarından Bir Demet” adı altında 48 kahramanın portrelerinin bulunduğu resimleri paylaşan ve Resimlerin altındaki yazıları elden geçiren araştırmacı öğretmen Mustafa Kuzucuk ile Kitabın tasarımını ve düzenlemesini yapan Akhisarpress.com haber sitesi sahibi Mustafa Özdemir’in katkıları ile gerçekleşen Nostalji Albümün devamı olarak ta,  bu güne kadar 3. Profesyonel ligden Spor Toto Süper Lige kadar Akhisarspor için çıkan haberlerimin değerlendiğini bir ikinci kitap olarak yayınlamak istiyorum. Nostalji Albümün basımını gerçekleştiren, “Köfteci Ramiz” Ramiz Gıda A.Ş. Kültür Hizmetidir” adı altında ücretsiz dağıtımını sağlayan Birol, Bircan, Birtan ve Bülent Taşkınlar kardeşlere sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Atatürk, İnönü, Celal Bayar, Adnan Menderes gibi çok önemli kişilerinde Akhisar’a yaptıkları ziyaretlerinde bulunduğu Nostalji Albüm Akhisarlılar tarafından ilgi gördü. Akhisar’ın kurtuluş günlerine ait resimlerin yanında 1920 yıllardan itibaren kentteki etkinlikler ve yaşamdan da fotoğraflar bulunuyor.