Büyüleyici bir “Yaza Merhaba” konserinden sonra Akhisar Musiki Derneği yönetim kurulu, Türk Sanat Müziği (TSM) korosu, TRT sanatçısı ve koro şefi Turgay Kızıltuğ ve de TRT ses sanatçısı Göksenin Çakmak iftar için 22 Haziran Çarşamba günü Zeytin Park’ta bir araya geldi. 

İftar daveti için bir araya gelen Akhisar Musiki Derneği Korosu bir süre sohbet ettikten sonra iftar saatini beklemeye başladılar. Ramazan ayının uhrevi atmosferi hakkında konuşulmasının ardından iftar duası yapıldı. 

Turgay Kızıltuğ öğrencilerini Türk Sanat Müziğinin yaşatılması, yaygınlaştırılması gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılıp sınırların ötesindeki coğrafyalara da sevdirilmesi misyonunu taşıyan Harmonia Band grubunun yakın projeleri hakkında bilgilendirdi. İftar sonrası “Yaza Merhaba” konserinin durum değerlendirilmesi de yapıldı. Konserde koristlerden sahne düzenine, sahne düzeninden solistlerin göz dolduran başarısına, çok sevilen TRT ses sanatçısı Güldehen Marmara ve misafir ses sanatçısı Gökhan Sezen’in sahneye hükmeden üstün performansına dair detaylar aktarıldı. Ayrıca sohbette Göksenin Çakmak’ın her zamanki muhteşem sunumu ve Turgay Kızıltuğ’un tüm sahneyi hâkimiyeti altına alan şefliği de göz ardı edilmedi. 

Bir sonraki dönemde daha sürpriz sanatçılarla Türk Sanat Müziği hayranlarının mest edilmeye ve bu şekilde konser gecelerine bambaşka renklerin de katılacağı açıklandı.  Türk Sanat Musiki Derneği korosu Eylül ayından itibaren çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. Gecenin sonunda ileriki dönemlerde yapılacak konserler hakkında ince detaylar veren Turgay Kızıltuğ; “Türk Sanat Müziği bir yaşam tarzı olarak kaybedilmemesi gereken bir değerdir. Biz bu değeri iliklerimize kadar hücum eden bir heyecanla destekliyoruz. Koromuzun elemanı olarak bu heyecana ortak olmak isteyen bay – bayan herkese kapımız açıktır.” diyerek konuşmasını noktaladı.