Her hafta farklı bir konu ve farklı bir konuk ile Cuma akşamları 20:00'de Manisa Medya TV'de yayınlanan "Engin Akyüz ile konuşuYORUM" bu hafta Akhisar Halk Eğitim Merkezinin Usta Öğreticilerini konuk etti. Suzan Üren, Hatice İğci ve Murat Dalca'nın konuk olduğu programda Halk Eğitim Merkezlerinin neler yaptıkları anlatıldı.

Usta Öğreticiliğin ne olduğu ve nasıl usta eğitici olunabileceği hakkında bilgiler veren Murat Dalca, kursların genellikle ekim ayında açıldığını, bazı kursların haziran gibi kapandığını ama bazılarının ise hiç kapanmayarak devam ettiğini, en az 12 kişi ile yeni bir kursa başlanıldığını, kendi branşının Ahşap Teknolojileri olduğunu anlatarak kursiyerlerinin ahşaptan yapmış oldukları ürünleri nasıl yaptıklarını stüdyoya getirdiği eserler üzerinden anlattı. Engellilere de kurslar açıldığını, onların bu kurslar vasıtası ile daha çok sosyalleştiğini Otizmli Tugay Kavçak'ın video görüntüleri üzerinden anlatan Dalca, yetkililerden Akhisar'ın önemli tarihi binalarının maketlerinin yapılmasının istenmesi halinde her türlü hizmeti vermeye hazır olduğunu söyledi.

Giyim Tasarımcılığı yapan Suzan Üren; kursların hafta içi ve hafta sonu devam ettiğini, derslerin % 20 sine devamsızlık yapılması halinde kursiyerlerin sertifika alamadıklarını, kursa katılan öğrencilerinin kursları çok sevdiklerini, hem boş vakitlerini değerlendirdiklerini hem de yeteneklerini ortaya çıkararak sosyal anlamda daha çok çevre edindiklerini anlattı. Halk Eğitim Kurslarında aile ortamında bir sıcaklığın olduğunu söyleyerek, kursların bitiminden sonra bir çok kursiyerin meslek sahibi olabildiklerini de ifade etti. Önümüzdeki günlerde yetkililerin kooperatif türü bir oluşum ile kurslardaki üretilen ürünlerin satılabileceğini böylece aile ekonomilerine katkı sunulabileceğini de söyleyen Üren vakti müsait olan herkesi Halk Eğitimin kurslarına katılmaya davet etti.

Hatice İğci ise 5 yıldır el sanatları dalında Usta Öğreticilik yaptığını, severek yaptığı bu işin kendisine çok keyif verdiğini, öğrencilerinden bazılarının bu kurslar sayesinde meslek sahibi olduğunu, usta öğreticiler olarak kendilerinin bundan gurur duyduklarını belirterek kendi kurslarına da engellilerin katılabileceğini söyledi. Bütün kursların vatandaşlar tarafından ilgi duyulan kurslar olduğunu anlatan İğci; keçecilik ile ilgili de çalışmaları olduğunu, rahmetli Orhan Patoğlu'dan keçe sanatı üzerine çok şeyler öğrendiğini de ifade etti.

Usta Öğreticilerin çeşitli kurslarda yapılan ürünleri televizyon ekranından izleyicilere göstermeleri, kursiyerlerin ne denli başarılı işlere imza attıklarını göstermesi bakımından önemli idi.