Yaşları 7-15 arasındaki öğrencilerinden oluşan Senfoni Orkestrasının yıl sonu konseri dinleyicileri adeta büyüledi. Orkestra şefi  Sinan Bora Sarıbaş, Çanakkale Türküsü eseri  için , salonda izleyici olan  Hava Meydan Komutanlığında  görevli Kıdemli Başçavuş Şevket Ar’ı davet ederek orkestrayı yönetmesini istedi.

Şef Sarıbaş batonu Şevket Ar’a verdi. Çanakkale Türküsü’nü çalan öğrencileri başarı ile  yöneten başçavuş Şevket Ar  alkışlarlara sahneden indi. Senfoni orkestrasının 55 öğrencisi, Çanakkale Türküsü’nde başka, Mozart’ın Twikle Littel Star, Beethoven’in 9. Senfonisini, Andra Holzer’in Fiddle de dee eserlerini başarı ile çaldılar. 

Türkiye’de 4. Akhisar’da bir ilk olan,41  keman, 9 viyola, 4 viyolonsel, 1 kontra bas’tan oluşan  çocuk Senfoni orkestrası öğrencileri için haftada  3 gün İzmir’den Akhisar’a gelen, keman, viyola, solfej eğitmeni, orkestra şefi ve proje lideri olan Sinan Bora Sarıbaş, “Anadolu’nun özellikle  ufak ilçelerindeki cevheri bildiğim için, Akhisar’da bu güzel çocuklarımızla  7 ay birlikte olduk. Çocuklarımızın enstrüman seçmeleri sonrası guruplar halinde çalıştık.  Orkestra çalışmalarımız  neşe içinde  geçti.  Yıl sonu konserinde salonda boş koltuk görmeyince ne kadar önemli bir projeyi gerçekleştirdiğimizi anladım. Akhisar’ın sanat aşağı bir ilçe olduğunu biliyordum.  Bu çocuklarımız içinden mutlaka önemli yerlere gelenlerin olacağına yürekten inanıyorum.” Dedi.  (HA)