Farkındalık oluşturmak amacıyla Akhisar’daki müzik öğretmenlerinden oluşan koro ve solistlerin söylediği şarkılar aynı zamanda sahnede işaret dili ile eşlik edildi. Toplam 16 şarkının seslendirildiği konseri Akhisarlılar tarafından büyük ilgi ile izlendi.

Geceye Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Hüseyin Oktay ve Akhisarlılar katıldı.

Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem, “Milli Eğitim Bakanlığımız bu yıl Barış Manço’yu anma yılı olarak bizlere bir talimat gönderdi. Bizler de Akhisar’da idareci arkadaşlarımızla, Halk Eğitim Merkezimizdeki idareci arkadaşlarımızla bir araya gelip toplandık. Dedik ki Barış Manço gecesinde neler yapabiliriz. 20 yıl önce kaybettiğimiz Barış Manço bizim kadim kültürümüzden beslenmiş ve bu entelektüel kişiliği ile birleştirerek sanatına yansıtmış birisiydi. Bunun için ne yapabiliriz, bu sanatçı için ne yapabiliriz. Tabiki Akhisar’ımız yakışan bir organizasyon yapmayı planladık, böyle bir geceden bahsettiğimizde de kendimizi yalnız hiç hissetmedik, tüm Akhisarlıları ve bu geceyi düzenleyen arkadaşlarımızı yanımızda bulduk ve böyle bir gece tertip edildi. Ben bu gecede bizlere destek olan beraber olan tüm paydaşlarımıza, başta biraz sonra orkestrada yer alacak, işaret dili ile yer alacak ve solist olarak yer alacak tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve bu vesile ile devlet sanatçısı büyük sanatçı Barış Manço’yu bir kez daha rahmetle minnet yad ediyoruz, Akhisar Halk Eğitim Merkezi olarak” dedi.

Müzik Öğretmeni Burak Calasın, “bize böyle bir iş geldiğinde Barış Manço başlığını duyduğumuz zaman zaten bütün ekip olarak kabul ettik yani koşulsuz olarak kabul ettik. Aramızda sadece müzik öğretmenleri yok, Bilgisayar öğretmeniz var, matematik öğretmenimiz var yani bunlarla oluşmuş bir grup güzel bir gece olacak yani herkesin keyif almasını bekliyoruz. Yani Barış Manço’yu da yad etmiş olalım buradan, anısına bir nebze olsun onu gönüllerde ve dillerde yaşatalım diyoruz. Orkestranın içerisinde amatör müzisyenlerimizde var, güzel çalışmalarımız oldu, provalarımız oldu, keyifli vakit geçirdik. Sağolsun Halk Eğitim bu konuda çok yardımcı oldu, hakkını ödeyemeyiz. Onun haricinde keyifli bir gece olacak, bunu söyleyebilirim ben size” dedi.

Müzik Öğretmeni Gülhan Altınışık, “yaklaşık 17-18 tane müzik öğretmenimiz halk eğitim bünyesinde 2 buçuk aydır emek veriyoruz. Barış Manço gecesinin düzenlenmesi için gerçekten maddi manevi bize sonsuz katkıları olan halk eğitime öncelikle teşekkür ediyorum. Umarım güel bir gece olacak, bütün arkadaşlarımızın sonsuz emekleri var. Herkes adına teşekkür ediyorum” dedi.

Akhisar Halk Eğitim Merkezinde görevli İşaret Dili Öğretmeni Canan Erhün, “Bu proje kurum müdürümüz Süleyman Erdem tarafından sunuldu. Bizim de çok hoşuma gitti, farkındalık yaratmak adına böyle bir işe başvurduk. Öğrencilerimizle beraber çalıştık, çok güzel bir gece olacağına inanıyorum, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Küçük izleyici Doğa Deren Okur, “Barış Manço’yu sevdiğim için bu konseri tercih ettim. Şarkıları çok güzel, dinlerken bazen hüzünlü, bazen mutlu, bazen şaşırtıcı her türlü şeyin içine giriyorum” dedi.

Gece sonunda orkestra ve solistlere teşekkür eden Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, uzun zamandır hissetmediği duyguları yaşadığını ifade etti.

Konser gecesinde Aysun Candur, Murat Metin, Murat Ataş, Gülhan Atınışık, İlyas Mert Pişiren, Rengül Yazgan Altay, Deniz Arıç, Cemile Özlem Kılınç, Mustafa Kılınç, Gamze Abaka Okur, Burak Calasın, Melek Bozbalak, İzzet Onur Ağıroğlu, Semih Şengider, Serkan Sayıcı, Halil Boncuk, Ayşe Bilgehan Küçüktaban, Gülce Tepe ve Cana Erhün ve öğrencileri görev aldı.