Araştırmacı -Yazar İlber ŞİYAK , Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında  ziyaret ederek''Rumeli Dedikleri '' isimli yeni kitabını hediye etti .

Şiyak , Akhisar Belediyesi Başkanı Salih HIZLI'nın destekleriyle Akhisar Belediyesi  Kültür Yayınlarından Kasım 2015 tarihine okuyucularıyla buluşan '' Rumeli Dedikleri''  isimli kitabı hakkında Vali Bektaş'a bilgi verdi . Akhisar Belediyesine verdiği destekten dolayı Teşekkür eden Şiyak , '' Daha önce yazdığım Makedonya Rekalar Kazasında Türk İzleri ve Bistra'nın Kardelenleri '' isimli kitaplarımda , Rumeli'den Göç edip geldiğim yörenin yerel Tarihini anlattım . '' Rumeli Dedikleri'' adlı kitabımda ise genel tarihimiz anlatılmaktadır .'' dedi .Vali Erdoğan Bektaş'da , İlber Şiyak'ın ziyareti nedeniyle teşekkür ederek kültürlerin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine işaret etti . Vali Bektaş , Sanatçıların ,Yazarların Kültürümüze zenginlik kattığını belirterek yapılacak çalışmalara her zaman destek olacağını söyledi Vali Bektaş , Şiyak'ın hediye ettiği kitabı inceleyerek bundan sonra yapacağı çalışmalarında başarılar diledi .

Daha önce yayınlanan '' Makedonya Rekalar Kazasında Türk İzleri '' ve ''Bistra'nın Kardelenleri'' adlı kitapları bulunan Şiyak , Başta Balkan ülkelerine yayın yapan ve yazarı olduğu Bal kan Günlüğü Gazetesiolmak üzere , Haber Rumeli , Mak-Türk World Press , Makedonya Türk Haber , Balkan Aktüel gibi pek çok Dergi ve Haber Portallarına Köşe yazıları yazıyor .1960 yılında Ailesiyle birlikte Yugoslavya ( Makedonya)'dan , Anavatan Türkiye'ye göç ederek Manisa Şehrine gelip yerleşen Yazar İlber ŞİYAK ,Aynı zamanda Manisa Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneğinin Kurucularındandır , 1980 yılında başladığı müzik hayatında pek çok Halk Türküsü derleyerek  Manisa'da oluşturduğu ilk saz ekibi ile Rumeli Halk Oyunları Ekibini kurarak Rumeli Kültürünün yaşatılması için çalışıyor .