Akhisar Belediyesinin katkılarıyla 2015 Temmuz ayında yayımlanan 'Rumeli Dedikleri' isimli kitabı hakkında bilgiler de veren Şiyak’ın 'Makedonya Rekalar Kazasında Türk İzleri' ve 'Bistra'nın Kardelenleri' isminde kitapları da bulunuyor.

Akhisar Ülkü Ortaokulu salonunda düzenlenen söyleşi programına Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay Gül ile göçmen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Yazar Şiyak söyleşide balkanlarda hayatını sürdürürken Osmanlı devleti sonrası Türkiye’ye göç edenlerin yaşadığı zorlukları ve vatanına nasıl sahip çıktığını vurgulayarak bazı makalelerde yer alan balkanların zorla Müslüman yapıldığı vurgusuna da açıklık getirerek balkanların kendi isteği ile Müslüman olduklarını gösteren birkaç örneklemeler verdi. Balkanlardan sonra ay-yıldızlı bayrağın altında yaşamanın göçmenler için büyük onur olduğunu ifade eden Şiyak, Türkiye’ye geldiklerinde ne ev, ne iş ne de para istediklerini göçmenlerin kendi imkanları ile çalışarak kendi ekmeklerini kendileri çıkardığına vurgu yaptı.

Program sonunda Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay Gül, Yazar İlber Şiyak’a plaet ve çiçek taktim ederken Belediye Başkanı Salis Hızlı da zeytin ve zeytinyağından oluşan şilt takdim etti. Ardından Araştırmacı ve Yazar İlber Şiyak kitaplarını imzaladı.
(BG)