6 ev kadını,  apartmanın sığınağını çini atölyesi yaptılar. 6 ay içinde 200 harika eser yaratarak sergi açtılar.

Atölyelerinin adını Aşk-ı Dem, açtıkları serginin adını geceli gündüzlü çalıştıkları için “Gece-Gündüz” koyan 6 idealist ev hanımı, gönüllü öğretici Figen Sarnıç ile yanlarına çocuklarını da alarak 6 ay adeta sığınağa kapanarak herkes özgürce projeler ile 200 ilgi ile izlenen eserler yarattılar.

Gönülle Usta Öğretici Figen Sarnıç, “6 arkadaşım ile dostluğum vardı. Bir araya gelerek günleri takip etmektense böyle bir projelere olduğunu bahsettiler. Seve seve kabul ederek, hep beraber kolları sıvadık. Bodrum katı olan, inşaat projesinde sığınak olarak kabul edilen yeri düzenledik. Dostluklarımız perçinlendi. Birbirimizle kardeş olduk, abla olduk. Yaptıklarımızı sergilemeyi düşündük. Belediyemizin galerisinde bu imkân sağlandı. Gelecek aylarda da daha değişik projelerle çalışmalarımızı geliştirmek istiyoruz.” Dedi.

Hepsi ev hamını, olan kurs arkadaşları, Kübra Betül Öztürk, Kevser Sarnıç, Emine Abacı Çay, Tuğba Güler, Aslıhan Çerkezoğlu ile birlikte yaptıkları eserlerin sergilenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Esra Füzün, “Çalışmalarımızı önce Akhisarlılar tarafından takdirle ve tebriklerle karşılanması bizlere ilerisi için büyük ümit verdi. İnşallah bizlere katılacak yeni yeni ev hanımları ile birlikte çok daha geniş atölyelerde, amatörlükten çıkarak profesyonel olarak eseler ortaya çıkararak aile bütçelerimize katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.  (HA)