Akhisarpress.com - Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığının organizasyonu ile açılan Yaz Seramik Kursuna katılan 25 bayanın Belediye Sanat Galerisinde açtıkları sergi büyük beğeni kazandı. 200 aşkın küçüklü büyükle seramik eserin içinde Akhisar Belediyespor arması bulunan saatı eski kulüp başkanı ve başkan yardımcısı Ömer İşçi’ye hediye edildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hilmi Çekmez, ve Belediye Başkan yardımcısı Ömer İşçi, Kurs öğretmeni Berna Özkan ve kursiyerler ve yakınlarının katıldığı sergi bir hafta açık kalacak. Serginin açılış kurdelesini Başkan yardımcısı, Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcısı, kurs öğretmeni, ve kursiyerler birlikte çözdüler.

Seramik kursu öğretmeni Berna Özkan, açılan ilk yaz seramik kursuna 25 bayan arkadaşın katıldığını belirterek, “Seramik kursu yaz olmasına rağmen ilgi ile karşılandı. Önümüzdeki ay açacağımız kış kursumuza şimdiden 50 kişi baş vurdu. Özellikle bayanların büyük ilgi gösterdiği kurslarımızı iki ayrı ekip halinde sürdürmeyi planlıyoruz. Özellikle ufak şehrimizi tanıtan küçük seramik parçaları üretmeyi planlıyoruz.” Başkan yardımcısı Ömer İşçi’de, “Akhisar’da Müzemizin açılışı, tarihi kazı çalışmalarının devam etmesi, tarihi binaların restore edilmesi turistlerin her geçen gün artmasına neden oluyor. Belediye olarak bir şehrimizi tanıtım bürosu açma projemizi önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Özel olarak tarihimizi ve şehrimizi tanıtan seramik çalışmaları bu tanıtım bürosundan başlayarak diğer iş yerlerinde de değerlendirme çalışmalarına belediye olarak her zaman destek vereceğimizin bilinmesini isterim.” Dedi.