17-22 Mayıs  tarihleri arasında kutlanmakta olan “Müzeler Haftası” Akhisar’da ilk kez folklor gösterileri, Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesinde açılan kurslarda yapılan eserlerin sergilenmesi, ve  4 yıl önce açılan Akhisar Müzesinin gezilmesi  başladı.

Akhisar Müzesi bahçesinde yapılan tören Müzede görevli Arkeolog Fatih Yıldırım’ın açış konuşması ile başladı. Manisa Müzeler İl Müdürü Harun Güllü, İl Kültür Müdür Yardımcısı  Seyfettin Onat, ilçe Emniyet Müdürü  Engin Pınar, CHP ilçe başkanı İsmail Şahin, Belediye Sanat Atölyesi kursları eğitici ve öğrencileri, davetli vatandaşlar ve öğrenciler katıldığı törende, Belediye Halk Dansları ekiplerinin gösterileri ilgi ile izlendi. İlk günkü açılış töreni sonrası  protokol  ve davetliler,  önce Müze bahçesinde açılan Çini, Deri İşleme, Mermer Rölyef, Ahşap boyama ve el yapımı maket sergilerini, daha sonrada Müze içindeki Akhisar sınırları içinde çıkan tarihi arkeolojik eserler ve etnografik eserlerin bulunduğu  bölümleri gezdiler. Müze bahçesinde  Arkeolog Fatih Yıldırım ve Gördes’ten  gelen  Yerel Tarih Araştırmacısı Yurdun Güvenen, “Neden Tarih-Yerel Tarih” konulu söyleşiye konuşma  olarak katıldılar.

Akhisar’da ilk  defa kutlanan “Müzeler Haftası” nın 2. Günü Çarşamba günü Müze bahçesinde Ege Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi  Prof.Dr. Mehmet Akif Erdoğdu “Akhisar Yöre Tarihimize Dair” bir  konuşma yapacak. Neyzen  Yakup Timaç, “Ney’in Tarihi ve Unutulan Çalgı Rebab” hakkında sohbet toplantısına katılacak ve dinleti sunacak.  20 Mayıs Cuma Günü, öğrenciler için Müze bahçesinde, “Canlanan Müze-Sezgin Olmak Lazım” konulu skeç sunulacak. Akhisar’da ilk  olarak “ustam Panelde” adı altında  “Geleneksel  fırın Ustası” “Saraç” “Yorgancılık” “Lokum ve Akide Şekeri” “At Arabası imalat ve Tamiri” ustaları tarafından konuları ile ilgili konuşmalar yapılacak. Hafta Müze Bahçesinde “Tarihin Nefesi” Ney Dinletesi konseri ile sona erecek.