Akhisar İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde düzenlediği zeytin budama kurslarına çiftçilerimiz yoğun ilgi gösterdiler.

Çiftçilerden gelen talepler doğrultusunda 17-21 Şubat’ta İsaca mahallesinde başlayan kursa 102 çiftçi katılırken, 24-28 Şubat’ta Selçikli mahallesinde düzenlenen kursa ise 80 çiftçi katılım sağladı. Beşer gün süren eğitimlerde zeytin yetiştiriciliği, bakım, gübreleme, sulama, budama, hastalık ve zararlılarla mücadele konuları katılımcılara anlatılırken, kursların son günlerinde kursiyerlere ağaç başında uygulamalı budama eğitimi verildi.

Zeytin budama eğitimlerine İlçe Müdürü Ahmet Kılıç’ın yanında, kurs koordinatörü olarak mühendisler Kamil Ağartıcı, Mehmet Ali Ağar, Atalay Biçer ve Yılmaz Şivka eşlik ederlerken, kurs eğitmeni olarak tarım merkezi mühendisleri Taner Tevi, Mehmet Ali Ünverdi, Mustafa Tasın ve Meltem Pıtır ile veteriner hekim Şahin Kartal katıldılar.
Öte yandan, İlçe Müdürlüğü tarafından program dahilinde geceli-gündüzlü toplantılar düzenlenerek tarım ve hayvancılık konularında çiftçilere bilgilendirilmeye devam edilmektedir.

Zeytinliklerde soğuk ve don zararına karşı alınacak tedbirler ve don zararına bağlı olarak bulaşıp yayılabilecek Zeytin Dal Kanseri ve Halkalı Leke hastalıkları ile mücadele yöntemleri ve bordo bulamacı hazırlanması konularında Mecidiye ve Moralılar mahallelerinde gerçekleştirilen toplantılara katılan çiftçiler bilgilendirilirken, görsel sunumlar eşliğinde Koyun-Keçi Vebası, Kuduz ve Kuş Gribi gibi hayvan hastalıkları anlatılarak bu hastalıkların hem hayvan sağlığı hem de insan sağlığı açısından önemi vurgulandı ve aşılama çalışmaları yapan hayvan sağlığı ekiplerine yardımcı olunması istendi. Toplantılarda ayrıca Bakanlığımız tarafından yürütülen tarım ve hayvancılık desteklemeleri hakkında çiftçilere bilgiler verilerek, teknik üretim imkanlarını geliştirmek ve girdi maliyetlerini düşürmek adına, Bakanlığın sunduğu tüm destek ve hizmetlerden en yüksek seviyede faydalanmaları tavsiye edildi.