Akhisarpress.com - Aşçılık yapan Özlem Tepeci ile Belediye Halkla ilişkiler biriminde çalışan Öznur Helvacıoğlu kardeşlerin “Ankebut Mucizesi” adını verdikleri el sanatları sergisi büyük ilgi gördü. Belediye başkanı Salih Hızlı, başkan yardımcısı Ömer İşçi, ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz, MHP Belediye başkan adayı Mansur Onay ve iki kardeşin birlikte açtıkları sergi bir hafta açık kalacak.

Kur’an-ın 29. Suresinin ismi olanAnkebut’un Türkçe anlamının örümcek olduğuna söyleyen Öznur Helvacıoğlu, “Her sanat eserinin mutlaka bir meydana geliş hikayesi olduğunu düşünerek çıktığımız bu yolda; sergimize isim koymak için çok da zorlanmadık. Çünkü Ankebut (Örümcek) bizim ilham kaynağımız oldu. Onu sadece Allah’ın yarattığı alelade bir varlık olarak ele almadık. Dikkatli bakıldığında ondaki ilahi sanat bizi bugünlere getirdi. Yıllardan beri çalıştığımız rölyef ve sanat çalışmalarımızda, onu görmek bizi daha da heyecanlandırdı. Biraz araştırma yaptığımızda karşımıza ilk olarak Kur’an-ı Kerim’de Ankebut suresi olarak çıktı. Daha sonra Peygamber Efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti esnasında Hz. Ebu Bekir ile birlikte üç gece kaldıkları Sevr mağarasındaki mucize dikkatimizi çekti ve Ankebut bizim için bir ilham kaynağı oldu. Rölyef ve sanat çalışmalarımıza ilk defa ondan bir kesit alarak yapmaya başladık. Tarihte müşriklere karşı önemli bir vazife ifa eden Ankebut isminden esinlenerek açtığımız bu sergimiz dileriz konuklarımızı memnun eder” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi’nin katılımı ile Belediye Sanat Galerisinde açılan sergide yapılan rölyefler, el boyaması ile yapılan çeyiz sandıkları, süs eşyaları, el işi nakışlar açılışa katılanlar tarafından hayranlıkla izlendi. Evli çocukları olan iki kız kardeşi konuklar ayrı ayrı tebrik ederlerken, Neyzen Mustafa Güçlü Deneç’in verdiği konser eşliğinde tüm konuklara boza, ve üzerinde Ankebut (Örümcek) motifi bulunan takı kutuları hediye edildi.