Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ve Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Manisa’da düzenlediği Halk Oyunları yarışmasında, Akhisar Gençler Birliğinin katıldığı iki ekibi de birinci oldu.

Manisa Çok Maçlı Spor Salonunda düzenlenen Halk Oyunları Yarışmasında Akhisar Gençler Birliği Spor Kulübü katıldığı minikler düzenlemesiz ve gençler düzenlemesiz dal kategorilerinde rakiplerini de geride bırakarak birinci oldular. 

Manisa’da yapılan yarışmalarda Akhisar Gençler Birliği Spor Kulübü (AGB) gençler kategorisinde katıldığı düzenlemesiz otantik ekibi ile aldığı 87 puanla, minikler düzenlemesiz otantik ekibi ise aldığı 85 puanla hem Manisa’yı hem de Akhisar’ı bölge yarışmalarında temsil etme hakkı kazandı.

Manisa’da yapılan yarışmalarda eskiye nazaran ekip sayılarının az olması sporseverleri ve halk oyunları sevdalılarını üzerken, Manisa genelinde halk oyunları için kamu kurum ve kuruluşlarının biraz daha duyarlı olunması ve kulüplere destek verilmesi gerektiğini dile getiren antrenörler, yetkili mercilerin Manisa’yı bu konuda eski günlere kavuşturması için gerekli adımların atılmasını istedi.

AGB’nin kulüp başkanı ve Antrenörü Şafak Karayetim Halk Oyunları Yarışmasında aldıkları başarılı sonuçlardan dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Bize inanan güvenen başta ailelerimize sonra da sporcularımıza teşekkür ederim. Biz hem Akhisar için hem de Manisa için halk oyunları konusunda kültürümüz konusunda imkanlar dahilin de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl da Manisa’daki yarışmalara çıkardığımız ekiplerimizle farklı bir soluk kattığımıza inanıyorum. Seyircilerinde takdirini alarak güzel bir sonuçla müsabakalardan ayrılmak bizi çok memnun etti. Sporcularımızın gayretlerinden ve alın terlerinden dolayı tebrik ediyorum. Sonuçta bize bu gururu yaşatan onlar. İnşallah ilimizi bölge yarışmalarında en iyi şekilde temsil eder güzel derecelerle geri döneriz. Bize destek çıkan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.” Dedi.