Akhisar Kayhan Ergun Endüstri Meslek Lisesi, Emekli Edebiyat Öğretmeni Nurhan Selçuk'un eserlerinden oluşan "Geçmişten Geleceğe Akhisar'ın Haykırışı Resim, Rölyef Sergisi" törenle açıldı. Akhisar Arkeoloji Müzesi Salonunda yağılan törende, Emekli Edebiyat Öğretmeni Nurhan Selçuk, uzun bir çalışma döneminden sonra yaptığı Resim, Rölyef tablodan oluşan 13 eserini Akhisar Arkeoloji Müzesine bağışladı. 

Akhisar'ın yerel Gazetesi olan Altı Eylül Gazetesi Köşe yazarı Süleyman Kollu'nun sunuculuğunu yaptığı  "Geçmişten Geleceğe Akhisar'ın Haykırışı Resim, Rölyef Sergisi"  programının açılış kurdelesini TBMM KİT Komisyon Başkanı AK Parti Manisa milletvekili  Uğur Aydemir, MHM Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı, AK Parti İlçe başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, MHP İlçe başkanı İbrahim Uğurlu ve sergiiyi düzenleyen Emekli Edebiyat Öğretmen Nurhan Selçuk ile birlikte kestiler. 

Açılışta konuşan Emekli Edebiyat Öğretmeni Nurhan Selçuk;" Her şehrin bir ruhu vardır.Ona hayat veren orada yaşayan insanlardır.Hayatımızda kaybolan şeylerin, ardından duyulan üzüntü ile yeniye karşı beslenen istekler benliğimizi sarıverir.Birbiriyle çakışır gibi görülen bu duygu “sevgi” kelimesinde birleşir. “Geçmişten Geleceğe Akhisar’ın Haykırışı” isimli bu sergi böylesi, duygunun ürünüdür. Doğduğum,yaşadığım bu topraklardaki kendi insanım 95 yıl önce sert dönemeçten geçmişti.Düşman işgalinden  kurtuluş günümüzdür 6 Eylül 1922.
Sahip olduğumuz bu değerleri bir köşede bırakıvermek içimde bir sızıdır. Bu topraklarda doğmanın bir bedeli vardır.6 bin yıllık kültür hazinesinin üzerinde yaşama şansı bize verilmiş.Ben de eski fotoğrafları kat kat kağıtlarla zaman tünelinden geçirip içimizdeki yürüyüşlerini anlatmaya çalıştım. Büyük emek sonucu elde ettiğim bu tabloları, his dünyamı herkes görsün diye Akhisar Müzemize hediye ettim. Medeniyet değişimini yaşarken, eskiye olan sevgimizi kaybetmemeliyiz.Maziden bize açılan pencereye gülümseyen gözlerle bakmalı, bakabilmeliyiz. Hepimiz biliriz; Akhisar ne zaman konuşulsa Tahir Ün caddesinin kaldırımlarından birine el uzatan çınarlarını, Tayyare sinemasında seyredilen filmlerin cazibesini,eski Hükümet Konağımızın asaletini içten bir “ah” ile hatırlarız. Konuşmamı Ahmet Hamdi Tanpınar’ın sözleriyle tamamlamak istiyorum.”Canlı hayata, yaşayan ve duyan insan  ve cansız karşısındaki bir mühendis gibi değil, bir kalp adamı olarak yaklaşmayı istedim.Sevdiğimiz şeyler bizimle beraber değişirler ve değiştikleri için de hayatımızın bir zenginliği olarak bizimle beraber yaşarlar" dedi.

MHM Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın konuşmasından sonra açılış törenine katılan davetliler Emekli Edebiyat Öğretmeni Nurhan Selçuk'un 15 eserden oluşan Resim, Rölyef sergisini gezdiler. Tören Kokteyl ile son buldu.