AKSEK Sevgi çocukları derneği önderliğinde Akhisar Life Dergisinin organize ettiği, Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret Borsası, Akhisar Ticaret Odası, Mermerciler Kooperatifi, AKİGAD, Özel Doğuş Hastanesi ve Balkan Göçmenleri Derneği Halk Oyunları Ekibinin katkıda bulunduğu Fide Köksal konseri kapalı spor salonunda muhteşem bir gece ile gerçekleştirildi.

Katılımın yüksek olmadığı muhteşem konserde izleyiciler, Fide Köksal’ın birbirinden güzel şarkıları ile kendinden geçti.

Sahne öncesi serum !

Konser öncesi ufak bir rahatsızlık geçiren sanatçı Fide Köksal’a  sahneye çıkmadan önce serum takıldı.

İstemi Harta ve Bahar Başaran Kale’nin sunuculuğunu yaptığı konser gecesinde İzmir’den gelen ve üvey annesi Naciye Torunlar Aksu’nun çabaları ile yaşama tutunan  Otizm hastası Ayberk sahneye çıktı.

Otizmi yenen üvey anne !

Otizm hastası Ayberk’in hikayesini anlatan ve 3 yıl önce yılın annesi seçilen Naciye Torunlar Aksu, “Ayberk'in babasıyla 5 yıl önce evlendim. Ayberk'i gördüğümde dünyayla ilişkisi yoktu. Anne-baba, o 4 yaşındayken ayrılmış. Otizm 16 aylıkken teşhis edilmiş. Ayberk'i bakıcılar büyütmüş. Doktorlar ve aldığı eğitim onu iç dünyasından çıkaramamıştı. Tedavi için İsrail'e bile götürmüşlerdi. Benim de bir oğlum vardı.

Çakma da olsam Ayberk'in annesiydim artık. Otizm hakkında bilgim yoktu ama sorumluluğum ve sevgim vardı. Doktorlar, 14 yaşmda olduğunu söyleyince 'Çok geç, ilaç tedavisine başlayın' dedi. Rusça, İngilizce, Fransızca kaynaklardan otizmi araştırdım.

Ayberk artık her insan gibi sabah kalkıp elini yüzünü yıkıyor ve kahvaltı azırlıyor. Bulaşıkları makineye koyuyor, beraber ortalığı topluyor, kek ve yemek yapıyoruz. Piyanoda ve yüzmede çok yetenekli. Dünya yüzme şampiyonu olmaya kararlı. Yemek kurslarına gidiyor. Aşçılık onun mesleği olacak. Ayrıca oğlum profesyonel fotomodellere taş çıkartıyor." 'ONUN ÖYKÜSÜ HERKESE IŞIK OLSUN' "Ayberk'in 4 ayda yüzde 98 otizmden yüzde 20'lere geldiğini söyleyen Aksu, "Otistik olduğu dışarıdan anlaşılmıyor. Son raporunda otizmden bahsedilmiyor ama yüzde 94 zekâ geriliği deniyor. Konuşmayı bilmeyen çocuğa zekâ testi yapıyorlar. Kendini nasıl ifade etsin. Konuşma sorunu ortadan kalkınca o raporu da değiştireceğiz. Benim öyküm de annelere ışık olsun. Çocuğunuzun kaderini doktorların, bakıcıların kaderine bırakmayın. Sevgi her şeyin üstesinden gelir." Şeklinde konuştu.

Kurucu Başkan’dan teşekkür

AKSEK sevgi Çocukları Derneği Kurucu Başkanı ve yönetim kurulu üyesi Halil Hatip yaptığı konuşmada katılımcılara ve kendilerini kırmayıp Akhisar’a gelen Fide Köksal’a teşekkür etti. Bütün gayelerinin engelsiz bir dünya yaratmak olduğunu söyleyen Başkan Hatip, “Bu işe ilk başladığımızda hiç kimsenin desteği yoktu. Kendi çabamız ile ayakta durduk ve bugünlere geldik. Bütün çabamız bu özel çocuklarımızın hayatlarını güzelleştirmek ve onları mutlu etmektir. Bunu bir nebzede olsa yaptığımıza da inanıyorum. Derneğimizin müdürü Nuray Bayraktar kendini tamamen bu hizmete adamış durumda başta Nuray Bayraktar olmak üzere emeği geçen bütün herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın Fide Köksal’a da bizleri kırmadığı ve bu güzel geceyi yaşattığı için teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Gelmeyenler çok şey kaçırdı

Yaklaşık 2 saat sahnede duran, Türkçe, Yunanca, İngilizce ve Azerice olmak üzere yaklaşık 20 şarkı söyleyen Fide Köksal  muhteşem enerjisi ile dinleyicileri adeta büyüledi. Katılımın yüksek olmadığı konsere katılmayanlar ise çok şey kaçırdı. Konserde Akhisar Belediye Başkan yardımcısı Ali Velestin Fide Köksal’a hediye ve çiçek takdim etti.

Sanatçı fide Köksal konser sonrası sahne ekibi,  basın mensupları ve organizasyon komitesi ile Gürlüoğlu restoranda çorba içerek yorgunluk attı.