Akhisar’da doğan, yurt dışında Paris’te ve Türkiye’nin bir çok şehrinde  sergiler açan ressam Feriha Dağlı, 23. Kişisel, “Fikrimin İnce Nergisi” sergisini  Akhisar’da açtı. Akhisar’da öğrencilik yıllarındaki öğretmenleri, Akhisar’daki Resim Öğretmenlik yaptığı yıllardaki ve  FERART Sanat Galerisi öğrencileri sergi açılışında Feriha Dağlı’yı yalnız bırakmadılar.

Akhisar Lisesinde öğrenciyken öğretmenleri Sevim Şive, Ayla Özer, Zühre  Yurtseven, Pervin Önder ile, Buca Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünden  mezun olduktan sonra birlikte öğretmenlik yapan Feri Dağlı,öğretmenleri ile kucaklaştıktan sonra, “Öğretmen olduktan sonra öğretmenler odasında  yine öğrenci gibi davranmaya başlayınca  yıllar sonrada beni burada da yalnız bırakmayan öğretmenlerim hep yanımda oldular ve bana büyük destek verdiler.”

Akhisar eski kasaphane denilen tarihi binadaki Zeytin Müzesi’de olan Egea kafe de açılan “Fikrimin İnce Nergisi” resim sergisinin açılış kokteyline eşi Nergis hanım ile katılan belediye başkanı Salih Hızlı, Feriha Dağlı’nın İzmir’den gelen dostları, öğretmenleri, öğrencileri ve sergiyi gezenler, serginin adına uygun olarak Dağlı’ya nergis çiçeği getirdiler. 40 tablonun bulunduğu sergi  25 Mart’a kadar  sanatseverlerin gezmesi için açık olacak. (HA)