Akhisarpress.com - Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün organizasyonu ile Belediye başkanlığının katkıları ile yıl içinde 20 ayrı merkezde 500 aşkın bayanın katıldığı kurslarda yapılan 5000 el emeği göz nuru ile yapılan eserler, Gölet Tesisleri Büyük salonda sergilendi. Serginin açılış kurdelesini Vali Halil İbrahim Daşöz, Kaymakam Kamil Köten eşleri Nilgün ve Gülnaz ile birlikte kestiler.


Vali Daşöz ve eşinin gelmesi ile, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Çetinkaya açış konuşması yaptı. Kaymakam Kamil Köten’in konuşmasından sonra Vali Halil İbrahim Daşöz’ün konuşmasından sonra 500 yakın kursiyer ve ailelerinin alkışları arasında serginin kurdelesi kesildi. 40 yakın gurup halinde sergilenen bölümlerdeki her öğretmeni tebrik eden Vali, Kaymakam ve eşleri yapılan eserler hakkında bilgi aldılar.


Tek tek 5000’i aşkın parçanın bulunduğu sergide, çok özel olarak hazırlanmış altın sırma işlemeli sehpa örtüleri ve tablolar, keçe üzerine işlenen nakışlar, kuzu yününden yapılan özel kumaşlar üzerine yapılan tel sarmalar, Maraş işleri, ipek kozaları ile yapılan eski Türkçe yazılı tablo büyük ilgi gördü. Kara kalem, sulu boya, yağlı boya tablolar, bakır üzerine yapılan işlemeli tabloların yanında, yatak örtüleri, özel hazırlanan pike kumaşlar üzerine yapılan işlemeler, çocuk panoları, çocuk oyun sahaları için hazırlanmış daire şeklinde oyun sahası, kurdele nakış ile yapılmış tablo ve tepsiler, Makedonya kıyafetlerini giymiş mankenlerin ilgi ile izlendi.