Mustafa ÖZDEMİR (Akhisarpress.com) - Akhisar Kültür ve Eğitimi Geliştirme Derneği (EK-DER) tarafından “Dertlere Vakıf Ruhlar” konulu Seminer Düzenlendi.

Özel Tuzla Hastanesi Laboratuvar Sorumlusu Uzm. Dr. Figen Es’in konuşmacı olarak katıldığı seminer Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda yapıldı.

Programa EK-DER’ in misyonundan bahsedilerek başlandı. Ardından açılış konuşmasını EK-DER Başkan Yardımcısı Seda Özkan yaptı. Özkan; Derneğimizin amacı başarılı ve fakir aile çocuklarına burs vermek, bayanlara yönelik eğitici ve kültürel çalışmalar yapmak, yine ihtiyacı olan okul ve köylerdeki öğrencilere yardım etmek, Akhisar’ımızdaki fakir ailelere erzak, giyim gibi yardımları ulaştırmaktır. dedi. Bizler inandık ki; bizden, ona el uzatmamızı bekleyen her bir kardeşimizin yanında Rabbimiz ve O’nun rıza vardır. Bütün insanlar kardeştir ve kim bir kardeşinin ihtiyacını görürse Allah da onun ihtiyacını görür. Bizler inandık ki; Halka hizmet hakka hizmettir. Bu uğurda ne kadar gayret edilse ne kadar koşulsa yine de azdır”. Dedi

Programın devamında Emekli Kur’an Kursu Eğitmeni Ayşe Ergin “ Sakarya Türküsü” şiirini okudu.

Konuşmaların ardından Özel Tuzla Hastanesi Laboratuvar Sorumlusu Uzm. Dr. Figen Es seminerini sundu. Es; “ Hayatta yaşadığın olaylara ve sıkıntılara takılmamanın, farklı bir bakış açısıyla sıkıntıların güzelleştirileceğinin ehemmiyetinden bahsetti. Derdi ve Sıkıntısı olan başka kimselerin dertlerini paylaşmanın ve insanlara yardımcı olmanın kişinin rahatlamasına vesile olduğunu anlattı.

Programın sonunda Uzm. Dr. Figen Es’e çiçek ve hediyelerini Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın eşi Mimar Nergis Hızlı takdim etti.