Akhisarlı Derya Özge Özer çocukluk hayali olan kitap yazmayı 23 yaşında gerçekleştirdi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi biyoloji bölümünde 3. sınıf öğrencisi olan Özer, İçimdeki Kara Kutu adlı kitabını yazarak en büyük hayalini gerçekleştirdiğini ifade etti.

Kitap yazma isteğinin bir anda parlamadığını dile getiren Özer," Ben, çocukluğumdan beri yazıyorum, bu kitap ta yıllardır yazdıklarımın bir birikimi diyebiliriz. Bu kitap benim için çok çok özel. Hem hayalim, hem de bütün hissettiklerimi ona döktüm ve o benim Kara kutum oldu." ifadelerini kullandı.

Yazmanın kendisi için ekstra bir iş olmadığını söyleyen Özer, "Aynı zamanda biyoloji öğrencisiyim. Biyolojiyi de çok seviyorum.  Ama yazmak ve okumak benim için ekstra şeyler değil. Çocukluğumdan beri hem bilime hem sanatı seviyorum.  Her ikisini de yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kitap benim hobim değil meditasyonum" dedi.

Kitap yazarken ailesinden büyük destek aldığını aktaran Derya Özer, "Bana bunu bağışlayan hayatımın en değerli iki öğretmeni olan anne ve babama varlığı ile güç katan kardeşime çok teşekkür ediyorum. Ailem kitabın fikir aşamasından baskı aşamasına kadar desteğini hiç esirgemedi." ifadelerine yer verdi.

Kitabın adının Kara Kutu olma nedenine açıklık getiren yazar Derya Özge Özer, "Her insanın hayatının belli dönemlerinde bir kara kutusu vardır, yaşadığı ya da yaşatıldığı hayat bu kara kutuda gizlidir. Bu yüzdende kara kutular insan hayatında büyük önem katar." 

Derya Özge Özer,  sözlerini yaşadıkça yazmaya devam edeceğini söyleyerek tamamladı.  Derya Özer'in öğretmen olan Anne ve babası Zühre-Zahir Özer çifti de kızlarının bu başarısından gurur duyduklarını ifade ettiler.