Bu eğitim yılında yaklaşık 70 öğrenciye eğitim veren Çini Atölyesinde 9 öğrencinin ürettiği eserler Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde yaklaşık 1 hafta sergilenecek. Sanat Atölyeleri Sorumlusu Umut Ak’ın açılış konuşması ardından Çini Atölyesi Eğitimcisi Berna Kocabaş yaptığı açıklamada, “bu yıl ikincisini düzenlediğimiz serginin sizlerin katılımı ile daha bir anlam kazandı. Sergimizdeki eserlerin görünen kısmı bunlar, bizler bu eserleri ortaya çıkarırken gönlümüzden geçen hüzünlerimizi, mutluluklarımızı, dostluklarımızı farkında olmadan eserlerimize aktarıyoruz. Birlikteliğimiz her yüreğe dokunması dileğiyle, fırçanıza sağlık” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptığı açıklamada, “Burada yüzlerce sergi açtık, sizlerin emeği gerçekten çok değerli, Akhisar’ımız için çok değerli. Bu kadim şehrimiz için de çok değerli. Emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum, bu kadar zarif insanlarla bir arada olmak gerçekten bizim için büyük mutluluk, şehrimiz için büyük mutluluk. İnşallah bizler hep beraber şehrimizi de böyle nakış nakış işliyoruz ve yarınlara taşımaya çalışıyoruz” dedi.

Sergide kursiyer, Ayşe Yakar, Berrin Değirmenci, Emel Şen, Gülay Özkamalı, Nihal Artar, Rabia Engin, Reyhan Aytaç, Seval Yumukoğlu ve Sıdıka Kavrayan’ın eserleri yer alırken açılış törenine Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Feride Sakarya, CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, Akhisar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fatih Baybatur ve Akhisar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu ile sanatseverler katıldı.