2006 yılında Akış Yayınlarından çıkan Bensiz Ağlama isimli şiir kitabıyla edebiyat dünyasına katılan şairin çeşitli dergi, gazete ve internet sitelerinde; şiir, deneme ve öykü alanında çalışmaları yayınlandı.

En son 15 Temmuz Şiirleri Antolojisine bir şiiriyle katkı sağlayan Füzün'ün Türkiye geneli düzenlenen yarışmalarda da dereceleri bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan şair: "Şiir ve yazı atölyeleri ülkemizde yeni yeni yaygınlaşıyor. 'Şair olunmaz, doğulur' sözünden hareketle bu kurslar yeterince gündeme gelmedi. Halbuki çoğu yazar ve şairin el yordamıyla yapmaya çalıştığı edebiyatın; artık bu işi uzun yıllardır yapan birilerinin rehberliğinde yapılması daha kısa sürede daha çok yol kat edilmesini sağlıyor. 

Ben bu konuda şanslıydım. Büyük şairlere şiirlerimi ve yazılarımı değerlendirtme fırsatım oldu. Yazar ve editör olan dayımın da öğrettikleriyle kısa sürede ve genç yaşıma rağmen yol kat ettim. Eğitimimi Türk-İslam Edebiyatı alanında yüksek lisans yaparak devam ettiriyorum, tez aşamasındayım. 

Tdv Kagem bana 'yazarlık atölyesi' teklifiyle geldi. Ben atölyeye şiiri de ekledim ve öğrencilerimle beraber Kagemde çalışmalara başladık," dedi.

Akhisar'da özel bir lisede Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yapan Zeynep Füzün; Mimar Yunus Emre Füzün ile evli ve iki çocuk annesidir.