Akhisarpress.com - 18 Mayıs Müzeler Günü Akhisar’da düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Akhisar Müzesi önünde gerçekleştirilen kutlamaya Manisa Valisi H. İbrahim Daşöz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Akhisar Belediye Başkan Vekili Zafer Aşkın, İl Genel Meclis Üyesi Kefayettin Öz, Akhisar Müze Müdürü Sevgi Soyaköz, Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Akhisar Müze Müdürü Sevgi Soyaköz’ün müzeler günü hakkında bilgiler vermesinin ardından konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa’daki müzeler ile ilgili çalışmalardan bahsederek, Akhisar’da geçtiğimiz yıl açılan müzenin ilçeye önem kazandırdığına vurgu yaptı.

Törende konuşan Manisa Valisi H. İbrahim Daşöz, müzelerin önemine değinerek, müzelerin bir milletin geçmişini tanımasına yardımcı olan yerler olduğunu belirtti. Manisa’da bir müze çalışmasının proje aşamasında olduğunu söylenen Daşöz, Akhisar her yönüyle olduğu kadar tarihi geçmişiylede önemli ilçelerimizden birisidir. Tarihi yönden geçmişi olan bir ilçemizde müzenin olması sevindirici bir olaydır. Müzeleri aynı zamanda bir eğitim merkezi olarak görmeliyiz. Özellikle okul çağındaki çocuklarımızı ve halkımızı bu konuda aydınlatarak dışarıdan gelen misafirlere kendi tarihimizi aktarabilmeliyiz diye konuştu.

Son bakanlar kurulu kararı ile merkeze atanan Manisa Valisi H. İbrahim Daşöz burada yaptığı konuşmasının ardından halk ile vedalaşmayı da ihmal etmedi.

Programdan sonra müzedeki sergilerin açılışını yapan Daşöz, Egea Zeytincilik Müzesinide ziyaret ederek burada bir takım incelemelerde bulundu.