Akhisar Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, Sanat Atölyesi bayan kursiyerleri 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel, belediye hizmet binası teras katında sergi açtı.

Resim, Çini, Vitray, Rölyef, Seramik, Nakış ve Ahşap Boyama işlerinden oluşan yaklaşık 280 kursiyerin eserlerinden oluşan sergide Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak kadınlar gününü kutladı.

Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınların ülkenin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunduğunun bir gerçek olduğunu vurgulayan Başkan Hızlı, “Mutlulukla ifade edebilirim ki, Akhisar Belediyesi, kadın sorunlarının çözümünde aktif rol almayı hedefleyen bir belediyedir. Kadınlara yönelik çalışmalarımız ve katkılarımız her geçen gün artıyor. Hanımlara verdiğimiz değerin bir göstergesi olarak sanat atölyemiz faaliyet göstermektedir ve özellikle bu faaliyetimize bayanlar büyük ilgi gösteriyor ki bu da doğru bir proje olduğunun kanıtıdır.

Kadının ihmal edildiği bir toplumun sağlıklı gelişeceğine inanmıyoruz. İstiyoruz ki; kadınlarımız, genç kızlarımız güvenilir bir ortamda el becerilerini geliştirsinler, sportif faaliyetlerde olsunlar, üretime katılsınlar ve aile bütçelerine katkıda bulunsunlar.

Ailelerin ekonomik refahını arttırdığımızda gelişen ve değişen dünya düzenine hakim, bilinçli, geleneklerini korumayı başarmış, özgüveni yüksek bir nesil gelişecektir. Hiç şüphesiz bu vazgeçemeyeceğimiz hedeflerimizden birisidir. Ev ve iş yaşantısında büyük başarılara imza atan Türk Kadınının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü eşitlik, kalkınma ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve dayanışma günü olarak kutlamaları en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.