Akhisarpress.com

 

Akhisar Erzurumlular Derneği, Balıkesirliler Derneği, Bayburtlular Derneği ve Karadenizliler Derneği bir araya gelerek dostluk ve kardeşliği pekiştirmek adına Akhisar Belediyesinin sponsorluğunda dev bir organizasyon gerçekleştirdi. 


Akhisar Gölet Konser alanında gerçekleştirilen programda Mavi Gül Organizasyon sahne aldı. Anadolu’nun her köşesinden, geçmişten ve gelecekten Türk töresinin ve sanatlarının sergilendiği muhteşem gösteride izleyiciler izleyenler bazen hüzünlendi, bazen coştu ve çoğu zaman her gösteriden ders çıkardı. 


Sunuculuğunu Haluk Dadaş’ın Sanat Yönetmenliğini ise Ahmet Coşkun’un gerçekleştirdiği dev organizasyonda toplamda 30 kişi yer aldı. 


Akhisar Kaymakamı Kamil Köten’ninde katıldığı Anadolu’nun Renkleri Akhisar’da adlı program Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Ardından Programı düzenleyen Dernek Başkanları sahneye çıktı. Dernekler adın ortak açıklamayı Akhisar Erzurumlular Derneği Başkanı İrfan Aksoy yaptı. Aksoy konuşmasında, “ Bu programı yapmamızdaki asıl amaç ülkece birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bu zor günlerde ortak değerlerimizi hatırlamak ve özümüzü eskisi gibi bağdaştırmaktır. Türk milleti doğusundan batısına kadar bir bütündür, bölünemez ve parçalanamaz. İnşallah hepiniz bu programın sonunda ne demek istediğimi daha iyi bir şekilde anlarsınız. Hepinize iyi seyirler diliyorum.” Dedi. 


Aksoy’un ardından programa katılan Akhisar Kaymakamı Kamil Köten de konuşmasında böyle güzel bir organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti. 


 Ahmet Coşun’un Dede korkut sunumuyla  başlayan Akhisar’da Anadolu’nun Renkleri isimli program çeşitli gösteriler ve türküler eşliğinde devam etti. Her Dakikasında ayrı bir coşkunun yaşandığı programda Türk-ü Şiir Türkiye isimli gurup sahne aldı. 


Yaklaşık 10 yıl önce kurulun ve 120 kişilik ekipten oluşan Mavi Gül Organizasyon hakkında bilgi veren Organizasyon sahibi ve Sunucusu Haluk Dadaş, “ Gurubumuzun adı Türk-ü Şiir Türkiye gurubu, yaklaşık 120 kişilik bir ekipten oluşuyor. Burada bulunanlar ise tamamının dörtte biri kadar. Gurup olarak amacımız Ahlat’tan Söğüt’e Söğüt’ten Cumhuriyete Biz Türkiye’yiz. Bunu tarihi ve manevi şahsiyetlerimiz ile görsel efektlerimiz eşliğinde türkülerimiz ve şiirlerimiz ile yaşatmaya çalışıyoruz. Daha önce Türkiye’nin bir çok yerinde sahne alan ekibimiz Yurt dışında da konser verdi.” Dedi. 


Programın sonunda ise  Akhisar Erzurumlular Derneği, Balıkesirliler Derneği, Bayburtlular Derneği ve Karadenizliler Derneği, programı gerçekleştiren Mavi Gül Organizasyon Türk-ü Şiir Türkiye adlı ekibe Akhisar’a has Güneş Fayton tarafından dünyanın dört bir yanına ihraç edilen faytonlardan birini hediye etti. 


Hediye verme merasimine Akhisar Kaymakamı Kamil Köten’de katıldı. Program tamamen sona erdiğinde ise izleyenler muhteşem oyun havaları eşliğinde kendine sahneye atarak halay çekti.