Akhisar Gençler Birliği Spor Külü, Aydın Kuşadası’nda yapılan yarışmada Manisa’yı ve Akhisar’ı başarıyla temsil etti.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun Aydın Kuşadası’nda yaptığı bölge yarışmasında 38 ekip yer aldı. Geleneksel Düzenlemeli ve Geleneksel Düzenlemesiz diyen iki kategoride yapılan yarışmalar da Akhisar Gençler Birliği Minikle ve Gençler ekibiyle Geleneksel Düzenlemesiz dallarında rakipleriyle yarıştılar.

İlk olarak sahneye çıkan Minikler ekibi Uşak, Aydın, İzmir ve Balıkesir rakipleriyle yarıştı. Sevim Çetinkaya’nın ve Şafak Karayetim’in hazırladığı ekip başarılı bir oyun çakırmış olsa da almış olduğu 82.60 puanla grubunda 5. Oldu. 

Gençler kategorisinde ise Şafak Karayetim’in hazırladığı ekip grubunda Balıkesir, Uşak, Kütahya, Aydın ve İzmir ekipleriyle yarıştı. Çok iyi bir oyun sergileyen gençler seyircinin de rakiplerinin de takdirini almasına rağmen THOF Hakemlerinin nedense takdirini toplayamadı. Gençler seyircilerin dahi 1. Olarak açıklanacağını beklerken 0.40 gibi küçük bir puan ile 1. Liği İzmir Aliağa Belediyesine kaptırarak ikinci oldu. Tüm seyircilerin şaşkınlıkla karşıladığı sonuç oyuncuları ve AGB’yi memnun etmedi.

Kulüp Antrenörlerinden Sevim Çetinkaya, minik ekibinin gayretlerinden ve azimlerinden memnun olduğunu dile getirdi. Kulüp sporcularının hepsini tebrik eden Çetinkaya; “Minik bedenleri, küçük ayaklarıyla ve kocaman yürekleriyle kültürümüze sahip çıkan çocuklarımıza çok teşekkür ederim.” Dedi.

Kulüp başkanı Şafak Karayetim ve eğitmenlerinden Şafak Karayetim, minik ve genç sporcularından gurur duyduklarını dile getirerek; “Sonuç ne olursa olsun ben onlardan memnunum. Biz elimizden geleni yaptık takdir kamuoyunun. Manisa’yı ve Akhisar’ı en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. İnşallah ilerleyen yıllarda da kültürümüzü yaşatmaya ve memleketimizi temsil etmeye devam ederiz. Bize destek veren herkese ve başta sporcularımızın ailelerine çok teşekkür ederim.” Dedi.