Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini konu alan "Gözyaşı Geceleri - Son Kale Türkiye" isimli gösteri, Akhisar’da ilgi gördü.

Akhisar Belediyesi tarafından organize edilen gecede Gözyaşı Geceleri isimli gösteri Parkiçi Sinema Salonunda yapıldı ve yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.

Programa AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Fırat Kalkanı Harekatı'nda geçirdiği kaza sonucu yaralanan Gazi Uzman Onbaşı Ömer Kayhan, partili yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede sahne alan “Gözyaşı Geceleri Ekibi” ekibi Son Kale Türkiye isimli gösterisi ile Türkiye’de geçmişten günümüze yaşanan  siyasi ve terör olaylarını ele alan Tiyatral gösteriyi sergiledi. Gösteride 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili yer alan bölüm izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Daha önce başbakanlara yapılmak istenen olayların günümüzde de aynı şekilde saldırıların olduğunu ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Bu gece gözyaşı gecelerinden “Son Kale Türkiye” adlı bir tiyatro gösterisini bir pies gösterisini sizlere takdim edilecek. Başarılı Belediye Başkanımız 3 dönemdir Akhisar’ımıza güzel hizmetler yapan sayın Salih Hızlı beyefendiye çok teşekkür ediyorum, Allah kendisinden razı olsun. Biliyorsunuz 94 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurduk, İmparatorluğumuz yıkılmıştı, Anadolu işgal edilmişti. Sebep Osmanlıyı yıkmak ve Türkleri geldikleri yere Orta Asya’ya göndermek istiyorlardı. Aynısını Alparslan’a yapmak istediler, aynısını Fatih Sultan Mehmet Han’a yapmak istediler, aynısını Abdulhamit’e yapmak istediler. Bugün Çanakkale Zaferi’nin 102.yıl dönümü Çanakkale önlerinde Enver Paşa’ya ve Esat Paşa’ya, Cevat Paşa’ya aynısını yapmak istediler. 

Kader bizden yanaydı, Allah bizden yanaydı, Çanakkale’de 250 bin Mehmetçik göğüslerini siper ettiler bu vatana ve dediler ki Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünü yazacağız. Devletimizi yeniden payidar edeceğiz. İstanbul belki işgal edildi birinci Cihan Harbi’ni kaybettik ama küllerimizden bir anka kuşu gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sakarya önlerinde Gazi Mustafa Kemal’le beraber yeniden kurduk. 94 yıldır da bu devleti yaşatmak için büyük çabalar sarfediyoruz. Ama egemen güçler hiç durmuyorlar. Bize diyorlar ki ya geldiğiniz topraklara geri gidersiniz veyahutta bu topraklarda küçük ölçekli devlet olarak yaşarsınız. Darbelerle Türkiye’nin hızını durdurmak istediler. Bu darbelerin tamamı gerek 1960, gerek 71, gerek 80 gerek postmodern darbeler, gerekse 15 Temmuz darbe girişimi tamamı enflasyonun çok düşük, kalkınmanın çok yüksek olduğu dönemlerde yapıldı. Herşey güllük gülistanlıktı, iyi yolda gidiyorduk, yükseliyorduk, kalkınma hızımız vardı. Ama egemen güçler bize hemen dur dediler, önce darbeleri yaptılar, son kirli ve şantajcı medya patronları ile kirli ve şantajcı sermayedarlarla ve siyasetçileri tebliğ etmek istediler. Güçleri yetmediği zaman da bu sefer şantajlara başvurdular.

1971’de Demirel şapkasını alıp gitti, milletin hukukunu koruyamadı, şapkasının hukukunu koruyamadığı kadar. Kendisine sormuştum şapkanızı alıp gittiniz, niye milletin hukukunu koruyamadınız, şapkamı onlara mı bırakacaktım Selçuk bey demişti. Son dedi ki korktum Selçuk bey, korktum beni korkuttular. Türkiye’de Başbakanları korkuttular. 1980’de aynısını yaptılar, Demirel, Türkeş, Erbakan, Ecevit ve aynısını sayın Recep Tayyip Erdoğan’a 15 yıldır yapmak için gayret sarfediyorlar.

Fethullah Gülen ve yandaşları önce iktidarı paylaşmak sonra da iktidarı ele geçirmek, ardından da İstanbul’a gelerek halifeliğini ilan etmek istedi. İşte o zaman Türkiye’de rejim değişecekti, işte o zaman Türkiye’ye diktatörlük gelecekti. Ama o gece birkaç kişi darbeyi önledi. Önce siyasiler, sayın Başbakan Binali Yıldırım, sonra sayın Cumhurbaşkanı, sonra seçilmiş irade, ardından iki muhalefet partisi lideri onlara ulaşmak için gayret sarfettik ulaştık ve onlarda demokrasiden yanayız dediler. Ardından Türkiye Silahlı Kuvvetler içerisindeki demokrasiye sahip insanlar o subaylar demokrasiye tek vatana, tek millete, tek devlete, tek bayrağa inanmış o subaylar millet iradesine inanan sandıklar gelenler sandıklar giderler diyerek darbelerin kötü olduğuna inanan o subaylar, ardından da değerli kardeşlerim genlerinde kahramanlık yatan İstanbul önlerinde, Çanakkale, Dumlupınar, Sakarya, Zafer Tepe’de benim genlerimde kahramanlık ve yiğitlik var diyenler aziz millet sokağa çıktı yeter söz milletin demişti” dedi.

Hergünkinden daha nazik ve zarif olarak referandum çalışmalarının devam etmesi gerektiğini ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “bize ait değerleri, bize ait olanları muhteşem şekilde ortaya koydular. Bir tane kin ve nefret duygusu hissetmedik. Düşmanımıza karşı bile biz merhametli bir milletiz. Bunu çok güzel yansıttılar, birlik ve beraberliğimizi çok güzel yansıttılar. Allah kendilerinde razı olsun. Bugün 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizin elde ettiği zaferin 102. Yıldönümünü kutluyoruz. Buradan şehitlerimizi de minnet ve şükranla anıyoruz. Onlar sayesinde biz bu vatanda yaşamımızı devam ettiriyoruz. Konu 18 Mart olunca ona 15 Temmuz’u ekledik, ona bir kahramanlık destanı ekledik, seyit onbaşılara Ömer Halis’leri ekledik. Bu destanları bu millet yazmaya devam edecektir. Bizler çok asil bir milletiz ve inşallah bu asaletimiz sayesinde Allah’ın yardımı bize her zaman gelecektir.

Çok kritik eşiklerden geçiyoruz ülke olarak, bunu burada hep birlikte idrak ettik. Şimdi önümüzde 16 nisan var, biz evet diyeceğiz ama hayır diyen kardeşlerimiz de olacak. Biz onlara şunu söylüyoruz; bakın terör örgütlerine, bakın bizim kötülüğümüzü isteyen Avrupa’ya onların hayır deyişine bakın. Sadece bunları söyleyeceğiz biz asla hem diğer arkadaşlarımıza farklı gerekçelerle terör örgütleri ile aynı gerekçelerle ötekileştirmiyoruz. Onlarla da bu topraklarda kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz. Aynı bayrak altında kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz.

Bu işi sadece Cumhurbaşkanımızın sırtına bırakmayalım, hep birlikte omuzlanalım inşallah ve hayır diyen kardeşlerimize de evet demelerinin gerekçelerini büyük bir nezaketle, zarafetle anlatmaya devam edelim. Hergünkinden daha nazik ve zarif insanlar olalım. Daha çok yardımlaşalım inşallah ve bu ülkeyi, bu vatanı burada gösterdikleri gibi bu aziz vatan ve milleti bu devletin bekası için hep birlikte çalışmaya devam edelim” dedi.

Program sonunda AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve Belediye Başkanı Salih Hızlı ekibe çiçek takdim etti.