Akhisar Belediyesi Sanat Galerisi'nde açılan sergi; Akhisar’da faaliyet gösteren Özel Eğitim Uyguluma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrencilerin hazırladığı renkli görüntülere sahne oldu.

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker günün anlamına dair yaptığı konuşmada; “Bugün anlamlı bir gün, engellilik dün olduğu gibi sadece engelli bireylerimizi ve ailelerini değil, toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren önemli bir gündür. Diğer taraftan sosyal devlet ilkesi olmanın gereği nce ülkemizde son dönemde engelli bireylerimize yönelik çok ciddi düzenlemeler hayata geçirilmekte ve engelli bireylerimizin yaşam kalitesini iyileştirmeye yönelik önemli atılımlar atılmakta. Bu bağlamda engelli bireylerimizin önündeki eşitsizliklerin giderilmesi, istihdam sağlamak yoluyla ekonomik özgürlüklerinin arttırılması, bakım ve yaşam hizmetlerinin kalitesinin iyileştirilmesine yönelik yapılan iyileştirmeler, ön yargıların giderilmesi, bu noktada devlet ve millet olarak en önem verdiğimiz konular arasında yer almakta.

Özellikle ilçemizde de ülke genelinde uygulanan sosyal politikaların tamamının hayata geçirildiğini mümkün. Rehabilitasyon Merkezimiz, Özel Rehabilitasyon Merkezleri uygulamaları, engelli bireylerimize yönelik maaş bağlanması, bir başkasının yardımına muhtaç derecede engelli olan bireylerimize yönelik bakım aylığı uygulamaları, son birkaç yılda özellikle özel sektörde de 150’ye yakın engelli vatandaşımız işe yerleştirilmek suretiyle ekonomik anlamda özgürlüklerine kavuştular. Tekrar 75 vatandaşımızın işe yerleştirilmesi konusunda bir kontenjan açığı bulunmakta ve bu noktada inşallah özel sektör ile engelli bireylerimiz ile çalışmalarını sürdürmekte ve var olan eksik kontenjanların da doldurulmak suretiyle engelli bireylerimizin daha iyi yaşam haklarına sahip olmalarını sağlayacaktı” dedi.

Kaymakam Kaan Peker, Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı ve daire müdürlerinin katıldığı törenle sergi açılışı yapıldı.