İlk okula başlamadan ailesin aldığı minik fotoğraf makinesi ile önüne kim gelirse, neyi görürse fotoğraf çekmeye başlayan Lal Bakırlıoğlu, Akhisar Koleji  Görsel Sanatlar öğretmeni Kudret Olgun’nun  büyük desteği ile sanatsal fotoğraflarda çekmeye başladı.

Olea Cafe’de ki Lal Bakırlıoğlu’nun 50 fotoğrafının bulunduğu serginin açılışında Belediye Başkan vekili Lütfi Akdağ, Başkan Yardımcısı Bedri Türk, bazı belediye meclis üyeleri, Lal’ın annesi  Oytun Çetiner, baba Vehbi Bakırlıoğlu, Çetiner ve Bakırlıoğlu ailelerini yakınları, Akhisar Koleji sahip, yönetici, öğretmen ve sınıf arkadaşları hazır bulundu. Serginin açılış kurdelesi fiyongunu  Lal’in anneannesi Suzan Çetiner,teyzesi Gülçin Çetiner, annesi, babası, belediye başkan vekili Lütfi Akdağ, Başkan yardımcısı Bedri Türk birlikte çözdüler.

Sergiyi gezenleri çektiği fotoğraflar hakkında bilgilendiren Lal Bakırlıoğlu, “İlk okulu başlamadan  bana alınan minik bir fotoğraf makinesi ile her objeyi çekmeye başladım. Okula başladıktan sonra öğretmenlerim bana destek oldular. 10 yaşından sonra Görsel Sanatlar Öğretmenim Kudret Olgun’un önerileri sanatsal değeri olan fotoğraflar çekmeye başladım. Daha merdivenlerin ilk basamağımdayım, İnşallah  kısa bir zaman sonra 2. Fotoğraf Sergimi açmayı planlıyorum. Tabii ki Üniversite yıllarımda Güzel Sanatlar  başta olmak üzere ilgi alanım olan diğer fakültelerde de olsam fotoğraf çekmeye devam edeceğim. Sizlerin aracılığı ile bana destek veren başta aileme, öğretmenlerim, dostlarımıza ve sergimizi gezmeye gelenlere teşekkür ediyorum.” dedi.