Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Hürrem's Güzellik Merkezinde, Kadına Şiddete Hayır dediler.

8 Mart Dünya Kadınlar gününde, Kadına Şiddete Hayır platformu oluşturan Hürrem's Güzellik Merkezi Genel Koordinatörü ve Güzellik uzmanı N. Şükran Füzün, Siyasi Partilere, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Kadın Muhtar Adaylarına, Bld. Meclis Üye adaylarına ve Sosyal Medya üzerinden tüm kadınlara davet gönderdi.

Kadına Şiddete Hayır konulu çerçeve ile resim çektiren davetliler, kendi fikirlerini diğer davetliler ile paylaştı.Tüm hanımlara çiçekler ile karşılandı .Günün Anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Hürrem's Güzellik Merkezi Genel koordinatörü Güzellik Uzmanı N. Şükran Füzün yaptı. Füzün; "Öncelikle davetimizi geri çevirmeyerek aramıza katılan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün sadece hiç bir ayrım yapılmadan kadınların bir arada olması gereken bir gün. Kadınlar Akhisar'da güzel işler yapıyorlar, Ticarette gayet başarılı olduğumuz gibi Hayatın her alanında da son derece verimliyiz.Öncelikle tüm hanımefendileri özgüvenlerinden dolayı alkışlamak istiyorum" diyerek kadınların toplumda önemli olduğunu ve kadınların istediklerinde herşeyi başarabildiğini vurguladı.

Daha sonra yurt genelindeki istatistiklere değinerek örneklendirmeler yapan Füzün; "Türkiye Nüfusunun %49.8 i kadın %50.2 erkektir.Bu durumda erkeklerin iş gücüne katılım oranı% 69.2 lardayken biz kadınların iş gücüne katılım oranı ortalama %25.9 da.Biz bugün burada neden kadınlarımız çalışmıyoru tartışacağız . Bu tabloda Akhisar'ı ele aldığımızda, bir ilçe olarak Türkiyenin genelindeki pek çok ilden daha büyük. Akhisar Hanımefendileri, çok akıllı ve başarılı olmalarına rağmen çeşitli yıldırıcı uygulamalar yüzünden geri planda kalıyorlar. Biz bu gün burada bu yıldırma politikalarının tamamı için Kadına yönelik şiddet diyeceğiz.Kadınlar hayatta hep birileri tarafından engelleniyor ,önlerine baba abi ve eş engeli konuyor bazende sen iyisin hoşsun ama burası erkek yeri diye göz dağı veriliyor .Kadınlar isterse kendi hayatlarını ,işlerini kurabilir, tüm zorluklara göğüs gerebilir. Ben şahsen Kadına Uygulanan her türlü şiddetin ilk önce eğitimsizlikten kaynaklandığına inanıyorum. Bizim birbirimize saygımız kalmamış, gaddarlaşmışız. Ne yazık ki bir delikanlı kız kardeşini öldürebiliyor bir baba evladına kıyabiliyor. Bunun nedeninin de işsizlik olduğu söyleniyor, efendim işsizlik kelimesi bize büyük sermaye ülkelerinin bir yakıştırmasıdır çünkü ne kadar işsiziniz derler ise bizleri okadar ucuza çalıştırabilirler.Bence bir diğer sorunda iş beğenmeme; aramızda iş arayan bayanlarda var iş verenlerde örneklerde görüyoruz.; bacağını yitirmiş bir kadın sepet üretim atölyesi açmış, demekki istendiğinde yapılabiliyor. Biz öncelikle kıyaslamayı bırakmalıyız, O'nda var Bende niye yok dememeliyiz. Çalışmalıyız, Üretmeliyiz. İmrenme yerine kıskanma duygusunu şekillendirdiğimiz için bu durumları yaşıyoruz. Bizim toplumumuzu eğitmeli Ve karekter yapısını sağlamlaştırmalıyız bunu biz hanımlar yapacağız.Son Kez Şunu söylemek istiyorum Ne Olur Bu gaddarlıktan vazgeçelim.İnsan insanın kurdu olmasın.Bugün burada etkinliğime katılan kadınlarımıza diyorum ki ne olur bu ışığımızı çevremizdekilere de yayalım. Çalışan, Üreten ve Başaran kadınlar olarak özgüven sahibi yapalım çevremizi. Bir Ülkenin gücü Kadınlarının karakteri ve ekonomisiyle ölçülür" dedi.

N. Şükran Füzün'ün konuşmasının ardından Muhtar adayları ve belediye meclisi adayları ve Etkinliğe katılan diğer kadınlar da kadına şiddet uygulanmaları hakkında görüşlerini belirttiler. Etkinliğin sona ermesinin ardından Toplu resim çekilen Kadınlar, Hep birlikte;KADINA ŞİDDETİN her türlüsüne HAYIR dedi...