Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilciliği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla organize edilen ve Aşk-ı Dem Sanat Atölyesinin amatör 8 kadın sanatçısının katılımıyla meydana getirilen çini eserlerden oluşan sergi Akhisar Belediye Sanat Galerisinde açıldı. Sergide sosyal sorumluluk etiketiyle belirtilen eserlerin satışından elde edilecek olan gelir, Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği aracılığı ile Makedonya’nın Radoviş Klavuz ve Koca Ali köyünde yapılacak sünnet şölenine ve okul yenileme projesine bağışlanacağı bildirildi. Ayrıca projeye Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği de destek veriyor.

Aşk-ı Dem Sanat Atölyesi faaliyetleri hakkında bilgi veren Esra Füzün; “Aşk-ı Dem Sanat Atölyesi sanat sevdalısı 7 bayanın aşkla, fedakarlıkla yaptığı amatör çalışmaları birazdan göreceksiniz. 6 ay gibi kısa bir sürede 200’den fazla eser tamamlamayı başardık. Bu tamamen birlik ve beraberliğimize borçluyuz. Allah aşkı Necip Fazıl derki ‘Anladım Sanat Allah’ı aramakmış. Marifet bu gerisi yalnız çelik çomakmış’ sözünden esinlendik” dedi.

Esra Füzün'ün konuşması ardından sergi açılışı öncesi konuşan eserlerin yapımında destek veren gönüllü öğretici Figen Sarnıç; “Biz 6 sanat gönüllüsü bayanlar olarak çok büyük fedakarlıkla bu işe baş koyduk. Bu 6 bayanın ne kadar marifetli ve istekli olduğunu kanıtı olan bu sergi onların büyük bir özveri ile ne kadar çalıştığını gösterir. Hepimiz biz birer amatörüz ve sizin huzurunuz da hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Ruz’u Şeb sergimizin adı; yani gece ve gündüz demek. Biz sergimizi hazırlarken tema bazlı hazırlamadık, çalıştığımız her bir eser tamamen doğal olarak çıktı. Bu işi gece gündüzlü çalışarak ortaya koyduğumuz için bizi anlatan en güzel kelime olduğu için ismini Ruz’u Şeb koyduk” dedi.

Akhisar Belediye Sanat Galerisinde açılan sergide, Figen Sarnıç, Esra Füzün, Tuğba Güler, Kevser Sarnıç, Kübra Öztürk, Emine Abacı Çay, Aslıhan Çerkezoğlu Ara ve Melek Derviş’in eserleri bulunuyor.

Özel bir haftada bu tür bir etkinliğe imza atmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilcisi Şükran Füzün, “Akhisar’da çok şanslıyız hep iki ilişki ve diyaloglar var. Bu diyalogların bir tanesinde değerli Balkan Göçmenlerinin kadın kurulu arkadaşlarla yaptığımız ilk ön görüşmede onlar bize Makedonya’daki ihtiyaçlardan bahsettiler. Burada işi yapan Aşk-ı Dem Sanat Atölyesi, hayrı yerine götürecek olan Balkan Göçmenleri Derneği biz Kadın Girişimciler Kurulu olarak tamamen aracıyız. Biz burada sizin bereketinizle, zaten eserlere gönül verenler, değerli başkanlarımız ve bir çok çalışanın gönlü ile bunlar bir yere ulaşacaktır. Sanat olmayan hiçbir yerde yaşama şansımız yok, hepimizin derdi bir medeniyet inşaa etmek bir geleceğe iz bırakmaktır” dedi.

Geçen yıl yaptıkları bir kültürel tur esnasında Makedonya’daki ihtiyaçları gözlemleidklerini ifade eden Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay Gül, “atalarımız halen o topraklarda yaşayışımızı ve kültürümüzü zebillik içerisinde de olsa yoksulluk içerisinde de olsa devam ettirmeye çalışıyorlar. Allah nasip ederse bu yıl ki Makedonya turumuzda orada hem toplu sünnet şöleni yapacağız, hem de orada ihtiyaç olan kırtasiye ihtiyacı, giyim ihtiyacı kız ve erkek çocuklarımıza bu imkanı sayın Şükran Füzün hanımın vesilesiyle ve Aşk-ı Dem Sanat Atölyesi ekibinin katkıları ile bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

Bugün yapılan bu etkinliğin Akhisar’ın tarihinde çok önemli notlar arasında yer alacağını ifade ederek sözlerine başlayan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Burada etkinlik 50 veya 100 yıl sonra da anılacaktır. Buradaki fotoğraflar söylenen herşey nasıl uzayda yol alınıyorsa tarihimizde de yok alacak ve bunlara hep birlikte şahitlik edeceğiz. Ben bunlara şahitlik etmekten çok mutluyum, bir belediye başkanı olarak şahitlik etmek özel olarak benim için çok değerli ve çok anlamlı. Burada kadınlar söz konusu, muhteşem bir başlık, sanat söz konusu, bu ayrıca muhteşem. Balkanlar bizim yürek coğrafyamız bu çok harika bir durum, orada yapılacak olan yardım, oradaki bizim insanlarımızla bu coşkuyu paylaşmak çok güzel. Bu kadar güzel şeyi bir araya getirmek harika olmuş, çok güzel oldu gerçekten tebrik ediyorum, muhteşem bir iş yapmışsınız. Bu arada sanat atölyemizde ve burada yapılan tüm çalışmalar, kadınlarımızın çok yoğun olarak katıldığı bu çalışmalarda bir tespitim var. Sizler eski ile yeniyi harmanlayıp, yeni bir şey inşaa etmeye çalışıyorsunuz ve bu döneme ait birşeyler inşaa etmeye çalışıyorsunuz. Akhisarlı olarak bu ülkenin evlatları olarak bunu yapma sorumluluğumuz var. Bunu da başarıyorsunuz ve başaracağız hep birlikte” dedi.

Konuşmaların ardından Aşk-ı Dem Sanat Atölyesi ekibi Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilcisi Şükran Füzün’e yaptıkları birer eseri takdim etti. 

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, TOBB Genç Girişimciler Akhisar Temsilcisi Hüseyin yıldırım, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay Gül ve yönetim kurulu üyeleri, Akhisar Genç İş Adamları Derneği Başkanı Özkan Kalın ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Kokaz, Gazeteci Yazar İlber Şiyak, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve sanatseverlerin katılımı ile açılış kurdelesi kesildi.

(BG)