Basın açıklamasına Akhisar CHP ilçe Başkanı İsmail Şahin ve yönetim kurulu üyesi Lütfi Yavuz’da katıldı.
 
Dernek binasında Yasemin Kasacı’nın okuduğu basın açıklamasının tam metni;
 
EMEĞİMİZ BEDENIMIZ KİMLİĞİMIZ BİZİMDİR! DOKUNMAYI VERIN GARİ!
 
Değerli basın mensupları bindiği belediye otobüsünde kıyafeti nedeniyle AYŞEGÜL TERZİ'YE yapılan sözlü ve fiziksel saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
AYŞEGÜL'E atılan bu tekme laikliğe, insan haklarına ve özgürlüğe atılmış bir tekmedir. İster başörtülü ister şortlu bütün kadınların tepki vermesi gerekmektedir.
 
Yıllardan beri var olan zihniyet kadın haklarının ve özgürlüğünün önünde bulunan en büyük engeldir. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak kadın erkek eşitliğine dayanan mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir kadının giydiği kıyafet, onun insan olduğu gerçeğini değiştirmez. Biz kadınlar olarak bir bütün halinde kendi haklarımızı sonuna kadar savunacağız.
 
O tekme sadece AYŞEGÜL:E değil bize kızlarımıza, çocuklarımıza atıldı. Bu ülke laik demokratik ve özgür bir ülkedir. Böyle bir yerde bir insana giydiği kıyafetten dolayı el kaldırmak ona şiddet uygulama hakkını kimseye vermiyoruz.
Biz geleneklerimizde; eğitimle siyasi algıyla dinsel inançla hep kadınlarımızı ikinci Plana atmışız. Kadını dövmek, küfür etmek, tecavüz etmek serbest mi olacak. Kıyafetinden dolayı hiçbir kadına dokunulamaz. Kimsenin bacısı, anası, kardeşi olmayı değil insan olmanın erdemini yaşamak istiyoruz.
 
Adalet önünde hak arama yolunda yalnız değilsin AYŞEGÜL TERZI
8 MART KADIN DAYANIŞMA DERNEĞI  (M.Ö)