Akhisarpress.com - Değişim Tiyatrosu ekibi ve Kesk Bileşenleri tarafından 9 Mart günü Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” ile ilgili yapılacak etkinlik için farklı bir çalışma başlatıldı.

Ekip 5 Şubat Salı günü başlattığı Akhisar’ın çeşitli yerlerinde ev ziyaretleri gerçekleştirerek, bayanlara anket şeklinde sorular sorup onların çektikleri sıkıntıları ve sorunlarını dinliyor. Çalışma son olarak da geçtiğimiz akşamda Cumhuriyet ve Hacıishak Mahallelerinde devam etti.

Nevruz Ali Gider, Nursel Aker, Yasemin Çelik, Ziya Yıldırım, Zehra Nur Erdoğan ve Burcu Dikilikaya’dan oluşan ekip, farklı ev ziyaretlerinde bulunarak, bayanlara yönelik anket çalışmaları gerçekleştirdi. Sıcak kanlı şekilde karşılanan ekibe bayanlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili anket sorularına da içtenlikle cevaplar verdi.

Cumhuriyet ve Hacıishak Mahallesindeki ziyaretlerde bayanlar; “örgütlü olmalıyız, kendimizi ezdirmemeliyiz, dürüst olmalı ve dürüst evlatlar yetiştirmeliyiz” mesajları verirken, 9 Mart gecesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda gerçekleşecek etkinlikte görev alabileceklerini ifade ettiler.

Ekip başkanı Burcu Dikilikaya yaptığı açıklamada; “Akhisar’da gerçekleştirdiğimiz 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında birçok evi ziyaret edip, bayanların çektikleri sıkıntıları, sorunları dinleyip anket düzenliyoruz. 9 Mart’ta Emekçi Kadınlar günü ile ilgili Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda yapacağımız etkinlikte bunları lense edeceğiz. Bu süreç boyunca da Akhisar’da farklı mahallelerde, beldelerde ve köylerde de anket çalışmalarımız devam edecek. Diğer yandan bu etkinliğimize katılmak isteyenler ise organizasyon komitemizde bulunan Gülşah Kırmızı 0554 857 12 89 ve Yasemin Çelik’i 0506 794 47 85 arayıp ulaşabilirler.” Dedi.