Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Akhisar’ın Zeytinliova Mahallesi’nde isale hattında yaşanan sorunu ortadan kaldırmak için hazırlıklarına başladı.
 
MASKİ Genel Müdürlüğü, Zeytinliova mahallesinde meydana gelen ve 1988 yılında döşenmiş hatta yaşanan soruna anında müdahalede bulundu. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yol-bakım ve onarım çalışmalarında yoldan geçen geçen isle hattını dikkate almaması çalışmaların aksamasına sebep oldu. Karayolları tarafından yapılan dolgu sonrasında hat 8 metre derinlikte kaldı. Arızaya intikal eden MASKİ ekipleri çalışma yapabilmek adına İksa adı verilen ve çalışma yapılacak yerin çökmemesi için kurduğu sistem yetersiz kaldı.
 
 İş güvenliği açısından yüksek risk taşıması sebebiyle çalışma yapılamayan alanda profesyonel ekipler tarafından kurulacak İksa sistemi ile çalışmalar başlayacak. Bu süreçte Akhisar Zeytinliova’da yaşayan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için MASKİ ekiplerince evlere tankerlerle su taşınıyor.