Akhisarpress.com - Zeytin Dostu Derneği tarafından düzenlenen “13. Zeytindostu Ortak Akıl ve Güç Birliği Toplantısı” Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda düzenlendi.

Zeytin ve zeytinyağı sektöründe mevcut olan sorunlara ortak akıl ile çözüm yolları bulmak ve sektörde bir güç birliği oluşturarak çözüm yollarını hayata geçirmek için başlatılan toplantıya Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Zeytin Dostu Derneği Başkanı Mustafa Alhat, zeytin ve zeytinyağı sektöründen katılımcılar katıldı.

Zeytin Dostu Derneği tarafından düzenlenen toplantıya Akhisar Kaymakamlığı, Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Akhisar Ticaret Borsası ve Ziraat Odası destek verdi.

Toplantı ile ilgili bilgi veren Zeytin Dostu Derneği Başkanı Mustafa Alhat, “zeytin ve zeytinyağı sektöründe mevcut olan sorunlara ortak akıl ile çözüm yolları bulmak ve sektörde bir güç birliği oluşturarak çözüm yollarını hayata geçirmek, ülkemizde yaşanan sektör sorunlarının değerlendirilerek uygulanabilir. Bu toplantılarımız kalıcı çözü yolları tartışılarak, güç birliği oluşturulmasında son derece önem arz etmektedir.” Diye ifade etti.

Toplantının son bölümünde Zeytindostu 6. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Ödülleri Ödül Töreni Plaket töreni yapıldı.

Öte yandan Zeytindostu Ortak Akıl ve Güç Birliği toplantıları 2009 yılından buyana sırasıyla İzmir, Gemlik, Edremit, Adana, Nizip, Mut, Mardin, Çanakkale, Yatağan, Antalya, Gaziantep ve Aydın’da yapıldığı bildirildi.