Olivtech5. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’na Akhisar Ticaret Borsası ve Akhisarlı firmalar damga vurdu.

İzmir Gaziemir de yeni açılan ve 240 bin metrekareye inşa edilen Fuar İzmir’de düzenlenen Olivtech 5. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarında Akhisar Ticaret Borsası ve Akhisar firmaları stant açtı. 

4 gün sürecek olan Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarın 3. Günün de Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ve yönetim kurulu, Borsa tarafından açmış oldukları stantta, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Manisa AK Parti Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Soma Ticaret Odası Başkanı Hakan Işık, Akhisar Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Tuncay Haykırer, Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Men, Akhisar Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral, Akhisar Marangozcular Odası Başkanı Recep Kalın, Akhisar Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Odası Başkanı Adem Duman, Akhisar Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kalın, Akhisar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ruşen Üren,  Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ ve Salihli Borsa Başkanı Yetiş Aksoy’u ağırladı.

Gün boyu yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan Akhisar Ticaret Borsası standı, üyelerinin ve Akhisar’ın, zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yaptı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Manisa AK Parti Milletvekili Recai Berber fuar ve Akhisar zeytini hakkında düşüncelerini paylaştı.

BORSA BAŞKANIMIZI VE ÜYELERİNİ TEBRİK EDİYORUM

5. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarında Manisa AK Parti Milletvekili Recai Berber,Akhisar Ticaret Borsasının açmış olduğu standı ziyaret etti. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile birlikte basın mensuplarına fuar ve Akhisar zeytini hakkında düşüncelerini paylaşırken, Akhisar’ın markalaşmasına Ticaret Borsasının yapmış olduğu çalışmalarının da katkısının olduğunu ve bu yüzdende başta Borsa başkanı Alper Alhat’ı ve yönetimini tebrik ettiğini dile getirdi. Ayrıca Recai Berber; “Fuarımıza geldik, tüm firmaları ziyaret edeceğiz ama öncelikle Akhisar Ticaret Borsamızın üyelerinin ve Akhisar ürünlerinin sergilediği standı ziyaret ettik. Gerçekten çok güzel, Akhisar’ın hem ürünlerini hem de marka olarak ismini temsil ediyorlar tebrik ediyoruz. Çalışmalarını takip ediyoruz, gerçekten Akhisar’ı markalaştı. Plan, Bütçe Komisyonunda Bursalı Milletvekili arkadaşlarımızla, zeytin markası Bursa mı? Gemlik mi? Yoksa Akhisar mı? Tartışması oldu komisyon başkanı olarak oylama yaptık ve Akhisar olduğu ortaya çıktı. Yeşil zeytinde Akhisar, siyah zeytinde Gemlik diye orta yolu bulduk şimdilik. Gerçekten özellikle yeşil zeytinde doğal kırma zeytinde %80-90’ı tamamı Akhisar da, Zeytinyağında da marka oldu Akhisar. Başka bölgedeki zeytinyağı ile Akhisar bölgesindeki zeytinyağının farkını damak zevki ile insanlar hemen ayırt ediyor. Alışmış olanlar zaten başka yerin zeytinyağını yiyemez. Onun içinde biz bunun her yerde marka haline geldiğini görüyoruz. Ticaret Borsamıza da başta Alper Bey olmak üzere çok teşekkür ediyoruz. Üretim miktarı olarak ta şunu görüyoruz, ilçe bazında en çok zeytin ağacına sahip olan ilçemiz Akhisar. Manisa tek başına Ülkedeki toplam zeytin ve zeytinyağı üretiminin %25’ine tekabül ediyor. Bunu daha da teşvik ediyoruz. Kamuoyunda kim ne derse desin biz zeytin dikimini, zeytinin daha verimli hale gelmesi için desteklerimizi sürdürüyoruz. Sayın Vali’mize de çok teşekkür ediyoruz özellikle son dönemde zeytin bölgelerindeki çalışmalarla bizim diğer alternatif çalışmalarımızın organize sanayi çalışmalarımızın bir birine zarar vermeden hepsi bir arada birlikte nasıl yürütebiliriz bunu çok güzel organize ediyor çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

MANİSA TARIM BAKANINI HAK EDİYOR

Fuar İzmir de açılan 5. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarını ziyaret eden Manisa AK Parti Milletvekili Recai Berber, Bizim Akhisar Haber Ajansından Samet Gögen; “Manisa yıllardır bir Bakan çıkarıyor ve Akhisar Ticaret Borsası Başkanımızın da geçen günlerde bir demeci vardı, önümüzdeki dönemde Tarım Bakanı Akhisar dan yada Manisa dan görebilme şansımız olacak mı?” sorusuna, Manisa’nın Tarım Bakanını hak ettiğini dile getirdi ve “Bu tiyoları iş adamlarımız özellikle arkadaşlarımız, odalar ve borsalar birliği biliyorsunuz Ülkenin çok önemli bir kurumu eğer böyle bir tiyo varsa bizden önce almışlardır. Onun için biz bir şey demeyelim ama esasen Manisa Ege bölgesi özelde de Manisa gerçekten tarımsal üretim potansiyeli bakımından çok büyük, Türkiye’nin beyaz et üretiminin %25’ini sadece Manisa karşılıyor. Beyaz ette marka olduk. Pek çok üründe, üzümümüzü saymıyoruz. Türkiye’nin değil Dünya’nın %45-50’sini biz karşılıyoruz. Bu anlamda da ciddi çalışmalar var. Yani biz Manisa olarak Ege bölgesi olarak arkadaşlarımızda herkes hem fikir ki hak ediyoruz. İnşallah böyle bir gelişme olur.” dedi.

FUARDA AKHİSARLILARIN ÖNEMLİ BİR AĞIRLIĞI VAR!

İzmir de yapılan 5. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarını ziyaret eden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Akhisar Ticaret Borsası standını ve diğer Akhisarlı firmaların standını gezdi. Manisa AK Parti Milletvekili Recai Berber ile birlikte ziyaret ettikleri Akhisar Ticaret Borsası standında Akhisar zeytini ve fuar hakkında düşüncelerini paylaşan Vali Bektaş; “Bu gün İzmir’deyiz. İzmir de iki tane fuar var. Biri organik ürünler fuarı biriside zeytin fuarı. Zeytin fuarında Akhisar Ticaret Borsasının standındayız. Zeytin fuarında Akhisarlıların, Manisalıların önemli bir ağırlığı var.  Manisa da bu yıl zeytin ağacı 21 milyondan 22 milyona çıkmış. Zeytinde Manisa genelde, özel de Akhisar çünkü Akhisar zeytinde en yoğun yerimiz öne çıkacak. Ayrıca bir Zeytin İhtisas OSEB kuruluşumuz var. Süreç çok hızlı ilerleyecek. 1,5 sene içerisinde, start verdik, alt yapıyı bitireceğiz. Bu arada fabrika kurmak isteyenleri de kapıyı açıyoruz.  Bizi beklemek zorunda değil kimse, alt yapı ile birlikte fabrika inşaatları da başlayabilir. 2-3 sene içerisin de Akhisar İhtisas Zeytin Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde belki 25-30 fabrikayla karşılaşabiliriz. Bu gerçekten bölgedeki zeytin varlığına paralel bir sanayi gelişmesi olarak da zeytinciliği bir adım daha ileriye taşıyacak. Fuarda güzel bir fuar oluyor gibi ben bu arada bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ticaret Borsamıza da bu organizasyon başarısından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi. Aynı zamanda Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İz Element İçerikli BİO Fermante Gübre ile zeytinde karasu sorununun çözüldüğünü ve kara suyun artık olmayacağını dile getirdi.

ZEYTİN PİRİMİ MUTLAKA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Zeytin yağ pirimi zaten var ayrıca zeytin pirimi de zeytin yağ piriminin zeytin alanında da olması gerektiğini hem komisyon da hem de mecliste devamlı savunduk. Ama önümüzdeki dönemde bunu gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki dönemde her halükarda zeytinyağının %20-25’i oranın da zeytin pirimi olmak durumda, birbirinin alternatifi oluyor. En önemlisi de zeytinde markalaşma ve belli bir standartta ve kalite olması için onun kayıtta olması gerekiyor. Yani bizim merdiven altı dediğimiz kayıt dışı çalışan sektörün azalmasının yolu oda pirim vermekten geçiyor. O açıdan da pirimi mutlaka gerçekleştireceğiz.”dedi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Manisa AK Parti Milletvekili Recai Berber, Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat eşliğinde fuarı gezdi. Akhisarlı firmalardan Çınarlı Makine, Hisar Plastik, Bayram Öz Sarsargınalar, Zeytin Dostu Derneği ve Keskinoğlu Şirketinin stantlarını gezdiler. Aynı zaman da Ovil şirketinin standını gezerken İzmir Valisi Mustafa Toprak fuara geldi. Birlikte sohbet ettikten sonra Akhisar Ticaret Borsasının standını ziyaret ettiler. Manisa Valisi ve İzmir Valisi ikram edilen zeytin ve zeytinyağının tadına baktılar. Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Manisa AK Parti Milletvekili Recai Berber’e zeytin ve zeytinyağı hediye etti. 

Fuarı ziyaret eden birçok vatandaş Borsa tarafından açılan stantta ikram edilen Akhisar zeytin ve zeytinyağının tadına baktı.
Fuardan çıkış yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa AK Parti Milletvekili Recai Berber, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ve yönetimi ile birlikte basın mensupları akşam yemeği yediler.