Özellikle mıcır tesislerinden  çıkan  damperli kamyonların, 10 mahallenin kullandığı Akhisar’daki  bozulan Çağlak  yolu  çevresindeki  zeytinliklerin toz topraktan zarar görüp   görmelerinin basına yansımasından sonra, kaymakamlığın aldığı tedbirlerden sonra, Büyükşehir Belediyesi tarafından yolun genişletme ve sıcak asfalt çalışmalarına başlandı. 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Kırkağaç Koordinatörü  Ali Rıza Duman, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Gördes Koordinatörü Alp Sefa Gökkaya ile Yol Şube Müdürü Fevzi Demir ile birlikte Çağlak Yolundaki çalışmaları  yerinde incelediklerini,   Çağlak yolunun bölge için çok önemli olduğunu, belirterek “10 eski köyümüz şimdi mahallemizin  tek kullandıkları bu yolun, ve  mıcır tesislerinden çıkan damperli kamyonlarla çok bozulması neticesinde,  10 mahallemizin sakinleri haklı olarak, yolun bir an önce yapılması talebini ilettiler. Büyükşehir belediye başkanımız Cengiz Ergün’de yerinde yaptığı tespitlerden sonra bir an önce kalıcı olarak  yapımına başlanması talimatını verdi.Yapılan kalıcı sıcak asfaltla,  yolu kullanan vatandaşlarımız ile birlikte, çevredeki özellikle zeytin ağaçları ve dikili arazilerde toz topraktan kurtulucaklar.” Dedi. 

Yolda yürütülen çalışmaları 20 gün içerisinde tamamlamayı planladıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Şube Müdürü Fevzi Demir ise, “Yolda yapılan genişletme ve alt yapı çalışmalarının hemen ardından ekiplerimiz asfalta geçtiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda bu yolda yapacağımız 9 kilometrelik sıcak asfalt çalışmasıyla halkımızı büyük bir sorunundan kurtarmış olacağız” diye konuştu.

Çağlak yolunun asfaltlanması, bölge halkıyla birlikte yolu kullanan 10 mahalle muhtarını da memnun etti. Seğirdim, Topluca, Çoruk, Şehitler, Akçaalan, Kavakalan, Göcek, Gökçeler, Yayakırıldık ve Hacıosmanlar Mahalle muhtarları çalışma yapılan bölgeye gelerek İlçe Koordinatörü Doğan Ensivri ve beraberindekilere, çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade ettiler, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızın sözünde durması ve yolda yapılan çalışmalar bizleri mutlu etti. Mahallelerimizde ki vatandaşlarımız adına Cengiz Başkanı ve bu yolun yapılmasında emeği gecen herkese teşekkür ediyoruz.” Dediler. (H.A)